“DEMOKRASİ İÇİN ‘HAYIR’ DİYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DEMOKRASİ İÇİN ‘HAYIR’ DİYORUZ!”


 

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Mersin il örgütü,16 Nisan’da gerçekleştirilecek anayasa referandumunda demokrasi ve özgürlükler için “Hayır” diyeceğini açıkladı.

SYKP’den referandum açıklaması

SONER AYDIN

Referandum öncesi siyasi partiler, dernekler, STKlar, odalar referandumda verecekleri oyun rengini açıklamaya başladı. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) de referandum oyunu açıkladı. Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen parti üyeleri demokratik, çoğulcu, hoş görülü bir toplumsal yapı için referandumda “hayır” diyeceklerini duyurdu. Parti adına açıklama yapan İl Eş Başkanı Fırat Gedik, herkesi “Hayır”ı yükseltmeye çağırdı. 

“‘HAYIR’I YÜKSELTME ZAMANIDIR”
Tüm kesimleri toplumsal mücadeleye davet eden Gedik, “Anayasa değişikliği referandumla seçmenin oyuna sunuldu. Referandumda sunulan birbirini dengeleyen ve denetleyen yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin ayrılığını yok eden kuvvetler birliği değişikliğidir. Bu süreçte, sosyalistlerin, demokratların, yurtseverlerin, kadınların, inanç gruplarının, laiklik, insan hakları savunucularının, demokrasi mücadelesi yürütenlerin, ‘Hayır’ı yükseltme zamanıdır. Şimdi, ülkemizde faşizme, tek adam diktatörlüğüne karşı hayır sesini yükseltme, demokratik ve sosyal bir cumhuriyet için birleşik mücadele etme zamanıdır” dedi.

“MUTLAKA SANDIĞA GİDİN”
Yurttaşlara referandum günü sandığa gitme çağrısında bulunan Gedik, “Halkların eşit, kardeşçe bir arada yaşaması için, söz ve düşünce özgürlüğü için, iş ve aş güvencesi için, herkesin inancını, kimliğini, özgürce yaşayabilmesi için,  kadınların özgürlüğü için, demokrasi için, herkesi tüm farklılıklarımız ve renklerimizle Anayasa değişikliğine karşı birlikte ‘Hayır’ kampanyası örmeye ve referandumda ‘Hayır’ oyu kullanmaya çağırıyoruz” diye konuştu. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA