URFALILAR ÇAREYİ ÇAMAK’TA BULDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

URFALILAR ÇAREYİ ÇAMAK’TA BULDU!


 

Urfa milletvekillerine ulaşamadılar, çareyi CHP Mersin Milletvekili Çamak’ta buldular!

Haber Merkezi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karacadağ bölgesinde, temiz içme suyu hizmeti alamayan halkın yaşadıklarını CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Meclis gündemine taşıdı.
Yöre halkı konuyla ilgili defalarca sorunlarını basın yayın organları aracılığıyla dile getirmeye çalıştı ancak bir sonuç alamadı. Bölge siyasilerinin vaatlerden öteye gitmeyen tutumları sonucu çareyi CHP’de arayan vatandaşlar, CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak'a ulaştı. Çakmak da, konuya duyarsız kalmadı. Güvercin mahallesinde ikamet eden vatandaşların çektikleri çileyi TBMM'de sözlü olarak gündeme getirdi. 

“VATANDAŞ CEZALANDIRILDIĞINI DÜŞÜNÜYOR”
Çamak, “Sayın Bakan, Şanlıurfa Siverek'e bağlı Güvercin köyünde içme suyu sorunu
yaşanmaktadır. Vatandaşlarımız seslerini duyuramadıkları için bizlere ulaştılar. Devletin 21'inci yüzyıl Türkiye'sinde su sorunu yaşayan, içme suyu dahi olmayan köylerimizin
olması ülke adına utanç vericidir. Büyük projelere imza atmakla övünen Hükümetinizin
bir köyün su sorununu dahi çözmemesi bir çelişki değil midir?" diye konuştu. 

BAKAN ZEYBEKÇİ: 'BEN BU İŞİ TAKİP EDECEĞİM'
Dr. Hüseyin Çamak’ın konuşması üzerine söz alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, şu yanıtı verdi: ”Sayın Çamak'ın söylemiş olduğu Urfa'nın Güvercin köyü. Evet, 21'inci yüzyılın artık birinci çeyreğine doğru hızla yaklaştığımız bu dönemde vatandaşımızın, Türkiye'nin neresinde olursa olsun, en uzak yaylasında dahi olsa devletin tüm hizmetlerinden -yol, su, elektrik- tabii ki ruhsatlı olmak kaydıyla yani hukuki olmak kaydıyla yararlanmak hakkıdır, devletin ve yerel yönetimlerin de bu imkânı sağlamak da görevidir. Onun için ben bunu da takip edeceğim, eski bir Belediye Başkanı olarak bu hassasiyette olacağım” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA