ANAMUR’DA AKP’Lİ BAŞKANDAN ATATÜRK’E HAKARET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR’DA AKP’Lİ BAŞKANDAN ATATÜRK’E HAKARET!


 

Cumhuriyet Savcıları göreve çağrıldı!

Atatürk’e, laikliğe ve cumhuriyete yönelik hararetlerde sicili kabarık olan AKP’den bir skandal daha! Anamur’da AKP’li Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki sosyal medyadan Atatürk’e hakaret yağdırdı! Halk Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

Mersin’in Anamur ilçesi AKP Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki’nin, sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk’e hakaret içerikli mesajlar yayınladığı ortaya çıktı. 
Baki’ye yurdun dört bir köşesinden tepki yağarken CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Baki’yi sert bir dille eleştirerek Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı. Kuyucuoğlu, “AKP Gençlik kollarının twitter hesabından yayınladığı Atatürk’e hakaret içeren mesajlarda; ‘atatürk olmasaydı die bişey yok, keşke olmasaydı diye bir gerçek var artık. #RecepTayyipErdoğan yakında o gerçeğin mührü vurulacaktır!’ 
‘Birinin babasının ve kendisinin doğum yeri Selanik ise Selanikli’dir.Kimse Türk, Atatürk demesin orijinal Yunan yani net. Zaten benzemiyor Türk’e:)’  ifadelerine yer verilmektedir. 

“KABUL EDİLEMEZ”
Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın askeri ve siyasi lideri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ilk cumhurbaşkanı, dünyanın kabul ettiği saygın bir liderdir. 
Ülkemizin, özgürlük ve demokrasiye kavuşmasını sağlayan, egemenliği Dolmabahçe sarayından alıp Türkiye Büyük Millet Meclisine veren, başarılı devlet adamımızın, bu şekilde aşağılanmasını kabul etmek mümkün değildir. Gençliğin bu noktaya gelmesine neden olanların oturup düşünmesi gerekir. Bu ve benzeri zihniyetlerin, Türkiye’yi nereye götürmek istediklerinin bir işaretidir. Yurttaşlarımızın da Ülkemize ve Cumhuriyete sahip çıkarak, 16 Nisan referandum seçiminde gereğini yapacağına, bu tür davranışlara geçit vermeyeceğine inanıyorum” dedi. 

CHPLİ GENÇLERDEN TUTUKLANSIN TALEBİ
CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel yayımladığı yazılı açıklamada AKP Anamur Gençlik Kolları Başkanına sert tepki gösterdi. Ethem Güzel imzası ile yayımlanan yazılı açıklamada “Herkes haddini bilmek zorunda. Ancak, Türkiye’de yaşayan hiç kimse Atatürk’e hakaret edemez. Buna yeltenenin cezası büyük olur. Onu değil AKP Anamur İlçe gençlik kolları başkanı saymak insan olarak bile sayamayız. Bu kişinin Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yer alması bile doğru değildir. Bu Şahsiyeti kınıyorum. Türkiye'de Atatürk’ü yok sayan ve düşmanca tavır takınarak hakaret edenler asla barınamaz. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Bizler duvarlara yazı yazmakla suçlandık (kabahat suçu olduğu halde) terörle mücadelede sorgulandık. Tutuklanma talebi ile mahkemelere sevk edildik ve tutuklandık. Şimdi biri kalkmış dünyanın kabul ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ediyor. Derhal tarafsız olduğunuzu göstererek bu şahsiyeti tutuklamalısınız. AKP'li Genç arkadaşlarımıza açık çağrımdır. Sizlerde gerekeni yapmalısınız. Unutmayınız Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin en Hayırlı gençleriyiz” cümlelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA