Okullara sosyal hizmet uzmanı ataması neden yapılmıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Okullara sosyal hizmet uzmanı ataması neden yapılmıyor?


 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, binlerce sosyal hizmet uzmanın işsiz olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda sosyal hizmet birimlerini faaliyete geçirmediğini, bakanlığın sosyal hizmet uzmanı kadrolarına atama yapmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde konuyu gündeme getiren Çamak, sosyal hizmet mesleğinin, gelişmiş ülkelerin aksine ülkemizde gerekli değeri görmediğini belirterek Çamak, “Başta ABD olmak üzere sosyal hizmet mesleği felsefesine uygun bir şekilde icra edebildiği ülkelerde sosyal çalışmacılar eğitim sistemlerinin önemli bir parçası halindedir. ABD’de 1906 yılından beri uygulanan ve ardından birçok batılı ülkede uygulamaya başlanan ‘Okul Sosyal Hizmeti’ birimiyle şiddete, suça, uyuşturucuya meyilli çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarını mahveden birçok olumsuz duruma karşı daha iyi önlem alınıp gerekli müdahaleler zamanında yapılmakta ve hayat kurtarılmaktadır” dedi.

Çamak, hassas bireylerle ve aileleriyle ilgili çalışmalar yürüten rehberlik araştırma merkezlerinde ve özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde sosyal hizmet uzmanlarının bulundurulmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

 Çamak, 1983’te 5. Beş Yıllık Kalkınma Planı raporunda “Okul Sosyal Hizmeti” adı altında ekipler kurulmasının öngörüldüğünü, 2001 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nde rehberlik araştırma merkezlerinde sosyal hizmet uzmanlarının görev almaları ile ilgili bir düzenleme yapıldığını hatırlattı.

“Okul sosyal hizmeti ile ilgili projeler mevcut iktidar tarafından da devam etmesine karşın bir türlü uygulamaya geçilemediği için kadro bekleyen binlerce sosyal hizmet uzmanı adeta zorunlu işsizliğe terk edilmiştir” diyen Dr. Hüseyin Çamak önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Ulusal Çocuk Hakları Stratejisi ve Eylem Planı”na göre 2016 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, “sosyal hizmet birimleri” kurulması planlanan birimlerin akıbeti nedir?

Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 2016 yılına kadar açılması planlanan ‘Okul Sosyal Hizmeti’ neden halen ülkemizde faaliyete geçmiş durumda değildir? Milli Eğitim Bakanlığı’nda ne kadar sosyal hizmet uzmanı (sosyal çalışmacı) kadrosu mevcuttur ve bunların ne kadarı çalışmaktadır? Halen kadro bekleyen binlerce sosyal hizmet uzmanı işsizken neden okul sosyal hizmeti için öngörülen kadrolara alım yapılmamaktadır?”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA