“Mersin Birlikte Hayır Diyor’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mersin Birlikte Hayır Diyor’


 

Mersin’de birlikte ‘Hayır’ diyenler, anayasa maddelerini ve neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini, ‘Evet’ diyenleri ne şekilde ikna edebilecekleri üzerine konuştu.

SONER AYDIN

Mersin Birlikte Hayır Diyor Oluşumu’nun çağrısı ile Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (SMMO) bir araya gelen çok sayıda STK, oda ve dernek yöneticisi, siyasi parti temsilcisi, avukat, öğrenci, işçi neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini ve ‘Evet’ diyenleri ne şekilde ikna edebilecekleri üzerine konuştu. Panel şeklinde hazırlanan toplantıda kısa sunumlar yapıldı.

SES YÜKSELTECEKLER

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, ‘Hayır’ diyenlerin tüm yurtta örgütlenerek ‘Hayır’ın sesini yükselttiğini dile getirdi. Mersin’deki oluşumun ülkeye ve geleceğe olan inançlarından dolayı emek örgütlerinin, sendikaların, insan hakları savunucularının birey olarak katıldığı bir oluşum olduğunu vurgulayan Kaya, “16 Nisan’da ülkenin kaderi oylanacak. Ne Cumhurbaşkanını, ne Başbakanı ne de milletvekili ya da belediye başkanını seçmeyeceğiz. Ülkeye sahip çıkmak, geleceğe dair güzel umutlar beslemek için bir araya gelenlerin yapması gerekenler ve sorumlulukları da vardır. 16 Nisan’da referandumda ‘Hayır’ çıkarsa, ülke bir başka sürece evirilecektir. Ülkenin sokaklarında bomba patlamayabilir. Çocuklarımız ölmeyebilir, kadın cinayetleri işlenmeyebilir. Tarafsız ve bağımsız bir yargı oluşabilir. Bu kadar iyi olasılıklar varken bizim yapmamız gereken tek şey ise bir araya gelmek, küçük küçük yaktığımız ateşleri büyütmek, ülkeyi aydınlatmak ve geleceğimize ışık tutmaktır” dedi.

Kaya’nın konuşmasının ardından Yeni Anayasa’da yer alan maddeler tartışıldı. Toplantıda hangi yol, yöntemlerle insanlara ulaşılabileceği de ele alınırken, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, Avukat Nursen Yücesoy Temizkan ve Murat Bozlak katılımcılara kısa bir sunum yaptı. Sunumun ardından, soru-cevap kısmına geçildi. Soru-cevap kısmının ardından etkinlik alkış ve sloganlarla sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA