MEZİTLİ DEĞERİNİ 3’E KATLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ DEĞERİNİ 3’E KATLADI


 

Değeri her geçen gün artan Mezitli’de işyeri açma oranı ortalamanın yaklaşık 3 katına çıktı. Mezitli Belediyesi 2016 yılı içerisinde 456 işyeri açma ve 4 bin 785 yeni yapı ruhsatı verdi.

Mezitli, en fazla değer kazanan ilçelerin başında geliyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ‘Mezitli’ye değer katıyoruz’ sloganı karşılık bulmaya devam ediyor. Yapılaşma oranında bölgenin lideri konumunda olan Mezitli'de, açılan işyeri sayısı katlanarak artıyor. Çeşitli uygarlıkların merkezi konumu olmasına karşın yakın tarihimize kadar küçük bir köy olarak devam eden Mezitli, günümüzde en çok büyüyen ve değer kazanan kentlerden birisi oldu.

Mezitli’de açılan işyeri sayısı son 10 yılın ortalamasına oranla üç katına çıkarken sadece 2016 yılı içerisinde Mezitli Belediyesi tarafından 456 işyeri açma ve 4 bin 785 yeni yapı ruhsatı verildi. 

BÜYÜK İŞLETMELERİN MERKEZİ
Mersin’in en büyük yeme içme mekanları işyeri açmak için Mezitli’yi tercih ederken, sıfır otomobil bayilerinin tamamına yakını merkezlerini Mezitli’de açtılar. Yemek sektöründeki büyük işletmeler, alışveriş merkezleri Mezitli’ye şube açarken son yıllarda sağlık alanında büyük yatırımcılarda kenti tercih eden sektörlerin başında geldi. Devlet, yeni bir kamu hastanesine yer tahsisi için çalışmasını yürütürken, sağlık alanından en büyük kurumlardan birisi de Türkiye’nin en büyük Özel Hastanesini Mersin’e açıyor. İnşaatı tamamlanma aşamasında olan hastanenin yanı sıra sağlık sektörünün önemli bir kuruluşu Mezitli’de ecza deposu açtı. 

RUHSATLANDIRMA ÇALIŞMASI
Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olan ruhsatlandırma ile ilgili önemli bir mesafe kat eden Mezitli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, tamamen bilgisayarlı otomosyon sistemine geçebilmek adına son aşamaya geldi. 2014 yılında 366, 2015 yılında 452 ve 2016 yılında 456 işyeri açma ruhsatı verilirken, veri girişinin devam ettiği sistem faaliyete geçtiğinde Mezitli’de bulunan tüm esnafın verilerinin bilgisayar ortamında anlık olarak takip edilmesi sağlanacak ve aksama ile gecikme gibi hallerde esnaf uyarılabilecek. Müdürlük içerisinde bulunduğumuz süreçte Mezitli’de ruhsatlandırmayla ilgili tüm tedbirleri almış durumda. 

MOR BAYRAK SADECE MEZİTLİ’DE
Kadına yönelik pozitif yaklaşımı ile öne çıkan Mezitli Belediyesi’nin Mersin’de uyguladığı örnek bir proje de 'Mor Bayrak' Projesi. Ülkemizde her 10 kadından sadece üçünün çalıştığı gerçeğinden yola çıkılarak, toplumda cinsiyet eşitliğini güçlendirmek adına, işletmelerinde kadın yönetici bulunduran, ücret olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yapan ve engelli ile kadın vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri alan işlerlerine 'Mor Bayrak' asılıyor. Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlayan projede bugün oldukça önemli bir mesafe kat edildi. 'Mor Bayrak' projesi geliştikçe kriterleri daha da yükselterek, kadınların sosyal alanda daha fazla yer alması amaçlanıyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE LİDER 
Artan değeriyle birlikte inşaat sektörünün en fazla rağbet ettiği ile olan Mezitli’de İnşaat Ruhsat Müdürlüğü tarafından 2015 yılında toplam 296, 2016 yılında da 256 ruhsat verildi. 2016 yılı içersinde bağımsız bölüm olarak 4 bin 514 mesken, 232 işyeri, 37 kapıcı dairesi, 2 sanayi işletmesi ve birer adet spor tesisi, depo, tarım hayvancılık işletmesi ve dini veya ibadet faaliyeti yürüten yapılara ait inşaat ruhsatı verildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA