BÜYÜKANNELERE PRİM DESTEĞİ YERİNDE BİR PROJE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKANNELERE PRİM DESTEĞİ YERİNDE BİR PROJE


 

TORSEM Müdürü Doç. Dr. Mert Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, torununa bakan büyükannelere prim desteği sağlamasının yerinde bir uygulama olduğunu söyleyerek, TORSEM’in Anne Üniversitesi Programı’nın da bu uygulamayı desteklediğine dikkat çekti.

Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (TORSEM) Müdürü ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mert Aktaş, herkesin merakla beklediği gündem konusu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, “Torununa Bakan Büyükannelere Prim Desteği” nin yerinde bir uygulama olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Aktaş, İzmir, Bursa, Antalya, İstanbul ve Ankara'da pilot uygulaması yapılan bu projenin, TORSEM’in Anne Üniversitesi Eğitimi ile örtüştüğünü vurgulayarak şunları ifade etti: “‘Ağaç yaş iken eğilir’ diye bir atasözümüz var. Bu söz çocuğun 5 yaşına kadar aldığı eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çocuk aslında dış dünyaya ilişkin birçok doneleri bu yaşlarda öğreniyor. Bu yaşta öğrenilen şeyler sonradan pek az değişiyor. Dolayısıyla bizim verdiğimiz Anne Üniversitesi Eğitimi, Bakanlığı’mızın uygulamasını destekliyor ve birebir örtüşüyor”.

“DAHA BİLİNÇLİ EBEVEYNLER YETİŞECEK”
Anne Üniversitesi Eğitimi sayesinde daha bilinçli ebeveynler yetişeceğini aktaran Doç. Dr. Aktaş, “Bakanlığımızın da maddi desteği ve bizim açtığımız Anne Üniversitesi Eğitimi ile birlikte çocuklara bakan anneanne ve babaannelerin daha bilinçli daha eğitimli bir şekilde bu işi yapmaları sağlanacaktır. Anne Üniversitesi Programı’nda amaç, ebeveynlerin çocuklarını daha bilimsel fikirlere açık, daha bilinçli bir şekilde yetiştirmelerini sağlamak. Onlara daha iyi şekilde bakmalarını sağlamak. Çocuk yetiştirmek, çocuk geliştirmek ve çocuk büyütmek birbirinden farklı şeyler. Çocuk yetiştirmek ve geliştirmek: o çocuğun doğru yaş evrelerinde doğru psikolojik ve fiziksel etkinliklere tabii tutmak, onun psikolojik gelişimini yakından izlemek kontrol etmek, daha kendi kendine yetebilen çevresini doğru şeklide tanıyan doğru şekilde anlamlandıran bir birey olarak yetiştirmeye çalışmak demek. Çevresini sorgulayan yaratıcı düşünebilen, eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmek aslında. ‘Bir çocuk yetiştir, dünyayı değiştir’ şeklindeki slogan çok doğru. Çocuk yetiştirmek böylesine meşakkatli bir şey” dedi.

“EĞİTİMLERİMİZ ARA ELEMAN AÇIĞINI KAPATMAYA YÖNELİK”
TORSEM’in geliştirdiği eğitim programlarının aynı zamanda mevcut sektörlerdeki ara eleman açığını kapatmaya yönelik olduğunu belirten Doç. Dr. Mert Aktaş, “Üniversiteler belirli konularda belirli elemanları yetiştiriyorlar. Bir de üniversitelerin program açmadığı yetemediği belirli alanlar var. Biz bu konularda eleman yetiştirmeye özellikle çaba sarf ediyoruz. Çocuk gelişimi ile ilgili bir eğitim açtık ve Çocuk Gelişimi Programlarını destekliyor. Çocuk Gelişimi Bölümü bizim üniversitemizde 4 yıllık program olarak veriliyor ama bir taraftan lise mezunu olup, çocuk bakımı yapabilecek çocuk gelişimi ile ilgilenebilecek çocuklara belirli bir oranda rehberlik edebilecek insanlar var. Bu insanları mesleğe kazandırıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın akredite ettiği ‘Çocuk Gelişimi Programı’ ile meslek sahibi yapıyoruz. Aslında biz bu arada bir ara elaman yetiştirmiş oluyoruz” dedi. 

“BİLGİLERİMİZİ TAZELEMEK ZORUNDAYIZ”
Aktaş, gelişen teknoloji ile birlikte bilgilerin de devamlı tazelenmesi gerektiğine vurgu yaparak, “1980’lerden sonra dünyadaki gelişmeler o kadar hızlı ilerliyor ki insanları okul sıralarında üniversite sıralarında aldıkları eğitim onları yaşam boyu götürecek durumda değil. Bir mühendisi ele aldığımızda mühendislik teknolojisinin sürekli değiştiğini görüyoruz. TORSEM olarak açtığımız programlarla insanları iş hayatına daha hazır bir hale getirmeye çalışıyoruz. Onların değişimini yakalamaya çalışıyoruz. Aynı bilgi ile çok uzun süre ileriye gidemiyoruz. O yüzden bilgilerimizi de sürekli tazelememiz lazım. Sürekli Eğitim Merkezleri bu bilgilerimizi tazelerken açtıkları eğitimlerle de insanların profesyonellerin önüne çok güzel fırsatlar sunmuş oluyor” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA