HAKSIZLIĞA UĞRAYAN İŞÇİ, AÇLIK GREVİNE BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAKSIZLIĞA UĞRAYAN İŞÇİ, AÇLIK GREVİNE BAŞLADI


 

Akdeniz Belediyesi’nde taşeron tarafından haksız yere işten çıkartıldığını öne süren bir işçi açlık grevine başladı. İşçi, işe alınmaması halinde 30 gün sonra ölüm orucuna başlayacağını söyledi.

 SONER AYDIN

 Akdeniz Belediyesi’nde taşeron bir firmada çalışan bir işçi 6 çocuk babası Halit Tamuçu, haksız yere işten çıkartılığını iddia ederek açlık grevine başladı. İddiaya göre, firma şefinin, Tamuçu’nun kullandığı aracın kantarına tonaj fazlası moloz yüklemesi sonucu 4 bin liralık ceza kesildi. Firma, 4 bin liralık cezayı Halit Tamuçu’nun ödemesini, aksi takdirde işine son verileceğini söyledi. Cezayı ödemeyi kabul etmeyen Tamuçu, Belediyeye kayyum olarak atanan Hamdi Bilge Aktaş ile görüşüp mağduriyetini dile getirmek istediğini ancak görüştürülmediğini dile getirdi. Bunun üzerine Akdeniz Belediyesi Teknik Hizmetler Birimi önünde açlık grevine giren Tamuçu, haksızlığa son verilmemesi halinde 30 gün sonra ölüm orucu başlatacağını söyledi. Öte yandan belediyedeki yetkili sendikanın taşeron firma ile görüşüp, Tamuçu’nun mağduriyetinin giderilmesi için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA