14 YILLIK SAĞLIK POLİTİKALARINA ‘HAYIR’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

14 YILLIK SAĞLIK POLİTİKALARINA ‘HAYIR’


 

Mersin’de 14 Mart Tıp Bayramı’nda, son 14 yıllık sağlık politikalarına tepki gösterilerek, “Sağlıkta durum her geçen gün daha da kötüleşiyor” mesajı verildi.

MEHMET NABİ BATUK

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Mersin’de ki sağlık emekçilerinin örgütlüğü 4 kuruluş yaptıkları ortak basın açıklaması ile ‘sağlıktaki sorunlara’ dikkat çektiler.
Tabip Odası’nda yapılan açıklamaya; Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri ile sağlık emekçileri katıldı.
Açıklamaya destek veren kurumlar adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, bu yıl da 14 Mart’a her geçen gün daha da kötüleşen sağlık sisteminin yarattığı pek çok sorunla girildiğini söyledi.

“ARTMAYAN TEK ŞEY İSE HASTAYA AYRILAN SÜRE ”
14 yıldır sürdürülen Sağlıkta Dönüşüm Programı sonucu; niteliksiz sağlık hizmeti sunumu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artışı ve çalışma koşullarının kötüleşmesi olduğunu aktaran Uğurhan, acil servislere ülke nüfusundan daha çok sayıda hasta başvurusu geldiğine dikkat çekti. Acil servislerin gerçek işlevlerinden uzaklaştığını ifade eden Dr. Uğurhan, “Poliklinik sayılarında, ameliyatlarda, tetkik istemlerinde, tomogrofi, MR çekimlerinde rekor sayıda artışlar oldu. Hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına angarya kabul edilecek pek çok iş yüklendiği için iş yükü arttı. Artmayan tek şey ise hastaya ayrılan süre oldu. Oysa iyi bir hekimlik uygulaması için en temel yaklaşım, hekimin hastasının şikâyetini dinlemesi, genel muayenesini yapması, gerekirse tetkiklerini istedikten sonra tanısını koyması ve hastasının tedavisini düzenlemesidir. Doğru tanı ve tedavi ancak bu şekilde mümkündür. Şu an için hastaya en fazla beş dakika süre ayrıldığı düşünüldüğünde bu aşamaların yerine getirilemediği aşikardır. ‘Sürat felakettir’ sözünü anımsadığımızda hızla yapılan muayenelerde hatalar kaçınılmazdır” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE GÖREVLERİNE İADE EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”
AKP Hükümetinin Şehir Hastaneleri projesiyle sağlık alanında büyük bir savurganlık yaptığını da ifade eden Dr. Uğurhan, OHAL sürecinin sağlın alanında büyük sorunlar açmaya devam ettiğini sözlerine ekledi. Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, “Sağlıkta en büyük, en gösterişli olanın değil en sade, en ulaşılabilir olan, insanı odağına alan yatırımlar hastaların ve sağlık çalışanlarının yararınadır. Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hal ortamı sağlık ortamını da çok olumsuz etkilemiştir. 2761’i hekim olmak üzere toplam 9633 sağlık çalışanı ihraç edilmiştir. Adil ve demokratik yargılama usullerine uyulmadan, keyfi bir şekilde işten çıkarılan sağlık çalışanları, kimi zaman yaşadıkları ağır yüke dayanamayıp canlarına kıymışlar, açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilmişlerdir. Bizler haksız, hukuksuz görevinden alınan sağlık çalışanlarının yargılamalarının adil bir şekilde yapılmasını ve emeğin, demokrasinin, hukukun, toplumsal barışın savunucusu olan sağlık çalışanlarının bir an önce görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz. 14 yıldır uygulanan sağlık politikalarına 14 Mart'ta bir kez daha hayır diyoruz” dedi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA