“YATIRIMLAR BİTSEYDİ, MERSİN FARKLI YERDE OLURDU” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YATIRIMLAR BİTSEYDİ, MERSİN FARKLI YERDE OLURDU”


 

Mersin’de bir türlü tamamlanmayan yatırımlardan dolayı hükümete yüklenen MTSO Başkanı Aşut, “Çukurova Bölgesel Havalimanı, Lojistik Merkez ve Tarım-Gıda Teknoparkı gibi projeler bürokrasiye takılmasıydı Mersin farklı noktada olurdu” diye yakındı.

Ayrıca organize sanayi bölgesi, Mersin Sanayici ve İşadamları Dernekleri başka olmak üzere gibi kentin önde gelen pek çok sivil toplum kuruluşu ile  ile sık sık gerilimler yaşayan Başkan Şerafettin Aşut, ‘birlikte hareket edememek’ten dert yandı. 

SONER AYDIN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mart ayı olağan toplantısında basınla bir araya gelen Başkan Şerafettin Aşut, bitmeyen proje ve yatırımlardan dolayı ilginç bir çıkış yaparak, iktidara sitemde bulundu.
Mersin’de bir türlü tamamlanamayan projelerin kentin ilerlemesindeki en büyük engellerden biri olduğunu söyleyen Başkan Aşut, özellikle yatırımcının dört gözle beklediği ancak bir türlü tamamlanamayan Çukurova Bölgesel Havalimanı’na ve Lojistik Merkezi’ne değindi. Başkan Aşut, “Çukurova Bölgesel Havalimanı zamanında bitseydi, Lojistik Merkezi ve Tarım-Gıda Teknoparkı gibi önemli katma değer katacak projeler bürokrasiye takılmasıydı, imar planlarındaki sanayi ve ticaret üretim alanları çok daha önce yatırımı teşvik edecek şekilde hazırlanmış olsaydı Mersin, bugün bu sıkıntılar arasında çok daha farklı bir kent olurdu” dedi. 

“KENDİ EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERMEMİZ LAZIM”
Açıklamasında bölgesel sorunların, iç sorunların giderilmesinin önünde engel olmaması gerektiğini de belirten Aşut, “Bizim dışımızda kaynaklanan, bölgesel ve küresel sorunlar kontrolümüzde değil. Ancak hiçbir dış sorun içeride bizim eksikliklerimizi gidermememiz kadar zarar vermiyor. Kendi eksiklerimiz bizi çok daha geri atıyor. Bunun farkında olmamız lazım. Odalar birer icraat kurumu değiller. Odalar yasaların kendilerine verdiği yetkiyle hizmet ederken, projelerin hayata geçmesi, alt yapı eksiklerinin giderilmesi anlamında icra yetkisi olan yerel yönetim, valilik, bakanlıklar gibi kurumları tetikleyen oluşumlardır. Bizler iş dünyasının sesi olan oluşumlarız” diye konuştu.    

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ BİR ARAYA GELEMEMEMİZ”
Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Aşut, Mersin’in en büyük sorununun ne olduğuna dair soruya, “Kurumlar olarak bir araya gelmemiz gerekirken, gelemiyoruz. Toplum liderleri bir araya gelirse sorunlar çok rahat bir şekilde çözülebilir. Son süreçte Mersin’de bir kutuplaşma var. Bizim kent çıkarları için bu kutuplaşmayı ortadan kaldırmamız gerekiyor ” diye yanıt verdi.  

“İŞ DÜNYASI ÇIKARLARINI KORUMALI”
Başkan Aşut, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan siyasi gerginliğin Mersin ticaret hayatına nasıl yansıyacağına dair soruyu ise “Mersin’de 7 tane Hollanda şirketi var ve biz bunlarla iş yapıyoruz. Mersin’in Avrupa Birliği ile yaptığı ihracatın içindeki dış ticaret rakamlarına baktığımız zaman Hollanda bizim için önemli ülkelerden biri. Bir anda kaldırıp atma şansımız yok. Bu süreç devam edecektir, karşı taraftaki iş dünyası da bu durumdan rahatsız. Kendi aramızda gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden çıkan sonuç bu oldu” diye yanıtladı. 

Başkan Aşut, Mersin’de 29 Aralık’ta yaşanan sel felaketinin ardından odalarına 150’nin üzerinde firmanın başvuru yaptığını yaptığının bilgisini verdi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA