Ezan’lı ders ziline velilerden tepki | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ezan’lı ders ziline velilerden tepki


 

Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, bir ders ziline özel Ezan kullanılmasına velilerden tepki geldi. Okul idaresi ise, Ezan’ın öğle namazı vakitlerinde “Mesleki Tatbikat ve Uygulama Dersi” kapsamında okunduğunu söyledi.

Mersin’in Yenişehir ilçesinde 2013’te İmam Hatip’e dönüştürülen Dumlupınar Anadolu Lisesi’nde bir derse özel ders zili olarak ezan okunmasına velilerden ve kent kamuoyundan tepki geldi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz okul idarecileri ise ezanın sadece öğle namazı vakitlerinde “Mesleki Tatbikat ve Uygulama” dersi kapsamında 11. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak okutulduğu açıkladı.

“FARKLI DİNİ İNANCA SAHİP ÖĞRENCİLER ZOR DURUMDA BIRAKILIOR”

Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki “Ezan uygulamasına” tepki gösteren Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu ise, uygulama ile lisedeki farklı dini inancı olan öğrencilerin zor durumda bırakıldığını belirtti. Uygulamalı öğretimin, eğitimin en temel ilkelerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Muşlu, “Siz eğer dini bir ders veriyorsanız; o dersin içerisinde namaz kılma ve ders içerisinde ibadet için gerekli olan ezan okuma benzeri dersler varsa bunları uygulamalı olarak anlatmakta bir sıkıntı yoktur” dedi.

“TÜM MAHALLEYE DUYURMANIN ANLAMI YOK"

Lisedeki öğrenci velilerinin uygulamaya itiraz ettiğini belirten Muşlu, hem ortaokul hem de liselerin imam hatip okullarına dönüştürülmesi ile öğrencileri imam hatip okullarına gitmekten başka bir çare bırakılmadığını savundu. İmam Hatip okullarında bazı dersleri görmek istemeyen öğrencilere seçme hakkı tanınmadığını öne süren Muşlu, “Örneğin kentte oldukça yoğun olan Alevi inancına sahip olan insanlar istese de istemese de din derslerini görmek durumunda kalıyorlar. Alevilerin kendi inançlarında namaz kılma yoktur. Onların inançlarında cem tutma ve cem evleri vardır. Sadece Alevi insanlar değil Mersin’de çok farklı inançları olan öğrenciler vardır. Bu farklı dini inancı olan öğrencileri bu gibi yöntemler ile adeta dini bir asimilasyona tabi tutuluyorlar. Bir okulun megafonundan neden bütün mahallenin duyabileceği şekilde Ezan okutuyorsunuz? Siz fizik, kimya ve ya başka bir derste uygulamalı bir deney yaptığınızda bu dersi megafondan tüm mahalleye dinletiyor musunuz? Dersinizin uygulamasını sınıfta yapabilirsiniz. Ders kapsamında ezan okunacaksa, hutbe okunacaksa, namaz kılınacaksa gidin sınıfta bu dersleri verin buna kimsenin itirazı olmaz. İmam Hatip mezunlarının birçoğu imam olmuyor ama eğer çocuk imam olmak istiyorsa hutbe denemesini yaptırın. Bu çok doğal bir durumdur. Zaten her mahallede bir cami var. İnsanlar namaz saatlerini cami ezanlarından takip ediyor. Bir’de okulda ezan okutulmasının anlamı nedir?” diye sordu.

2013’TE İMAM HATİP’E DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Mersin Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi; 1970-1971 öğretim yılında Mersin Ticaret Lisesi bünyesinde Merkez Ortaokulu adıyla kuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 17.09.1976 tarih ve 714/22849 sayılı oluru ile Lise olan Mersin Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2012-2013 Öğretim döneminden itibaren kademeli olarak bir İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü. 9174 metrekare alan üzerinde yer alan okul binasında 32 derslik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar Laboratuarları, Teknoloji Odası, Grafik Tasarım Odası, Edebiyat odası  1000 m2 spor salonu, 400 kişilik çok amaçlı konferans salonu, 200 m2 İş Teknik Atölyesi, 4050 adet kitap sayısı olan, öğrenci hizmetine her an açık kütüphanemiz bulunuyor. Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ayrıca eğitim çağında olan sığınmacı ve mülteci konumunda bulunan çocuklara eğitim veriliyor.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA