Üniversite öğrencilerinden Toroslar’a hatıra ormanı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üniversite öğrencilerinden Toroslar’a hatıra ormanı


 

Toros Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz dönemlerde yaşamını yitiren öğrenci arkadaşları Kadir Emre Kırat ve Bilgin Sezer’in adlarını yaşatmak adına hatıra ormanı oluşturdu.

Toros Üniversitesi ve Toroslar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte öğrenciler, turunç ve kızılçam ağacı fidanlarını toprakla buluşturdu. Fidan dikme etkinliğine, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Genel Sekreter Reşit Aşkın başta olmak üzere daire başkanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Toros Üniversitesi olarak sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini belirterek, “Totalde bakıldığında Mersin’in yüzde 65’i ormanlık alan ama şehirde yaşayanlar maalesef bunu göremiyor. Bu etkinliklerde işbirliğine açık olan başkanımıza teşekkür ediyorum, Belediye Başkanımıza ve bizlere bu konuda önemli görevler düşüyor. Umarım öğrenci arkadaşlarımızda mezun olduktan sonra bu sorumluluk bilinci ile çalıştıkları her yerde bu projeleri hayata geçirirler” şeklinde konuştu.

Göreve geldiği günden beri yeşil alan üzerinde çalışmalar yaptığını belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise 6 yıl öncede Toros Üniversitesi ile bir koruluk yaptıklarını belirtti. Tuna, "Gelecekte şehrin havadan bir fotoğrafı çekildiğinde bölgenin en yeşil bölgesi Toroslar olacak, bu alan sayımızı siz değerli öğrencilerimizin katkıları ile daha da artıracağız” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve akademisyenler turunç ve kızılçam fidelerini toprakla buluşturdu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA