GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR


 

Mersin’de son bir haftada toplam 200 göçmen yakalandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 7 gün 24 saat esasına göre devam eden düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında 17 - 24 Mart 2017 tarihleri arasında yaşanan 14 olayda toplam 500 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısının yakalandığını, 203 düzensiz göçmenin denizden sağ olarak kurtarıldığını ve 11 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamada; “Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında, Manavgat ve Mersin bölgelerinde gerçekleşen 2 olayda 200 düzensiz göçmen ve 3 göçmen kaçakçısı karasularımızda yakalanmıştır” denildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzensiz göçün engellenmesi maksadıyla icra edilen söz konusu faaliyetlerde; 1 arama kurtarma gemisi, 44 sahil güvenlik botu, 12 SAGET, 5 DEGAK Timi ve 15 Kontrol Bottan oluşan yüzer unsurlar tarafından 2 bin 370 saat 45 dakika seyir yapıldığı, 16 Helikopter ve 9 Uçak sortisi ile toplam 83 saat 25 dakika uçuş gerçekleştirildiği, 8 adet Mobil Radar Timi (MORAD Timi) tarafından 424 saat 35 dakika görev icra edildiği bilgisi verdi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA