“BABAMIN KANATLARI, İŞÇİLERE BİR AĞITTIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BABAMIN KANATLARI, İŞÇİLERE BİR AĞITTIR”


 

Eğitim Sen Mersin Şubesi, yönetmenliğini Kıvanç Sezer’in üstlendiği ‘Babamın Kanatları’ filmini izleyicilerle buluşturdu.

Haber Merkezi

Ulusal ve uluslararası alanda birçok dalda ödül alan, başrollerini, Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip ve Tansel Öngel’in paylaştığı ‘Babamın Kanatları’, Mersin’de Eğtim Sen Mersin Şubesinin katkılarıyla gösterime sunuldu. Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’lerle ihraç edilen sendika üyeleriyle dayanışma amacı taşıyan etkinliğe, filmin yönetmeni Kıvanç Sezer de katıldı.

“İŞ CİNAYETLERİ FITRAT DEĞİL”
Etkinlikte Sendika Şube Sekreteri İsmail Usluoğlu, kısa bir konuşma yaptı. Dayanışmaya destek verenlere teşekkürlerini sunan Usluoğlu, “Babamın Kanatları filmi sanatsız işçilere bir ağıttır. Kıvanç Sezer bizleri inşaat şantiyelerinin prefabrik kabinlerindeki soğuk gecelere ortak edip, o gecelerin sabahında onlarca kat yükseklikteki vakitsiz ölümleri yüzlerimize çarpar. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül almasına rağmen, bu filme izleyici ile pek fazla buluşma imkanı tanınmadı. Bazı engellemelerle karşılaştılar. Çünkü iş cinayetlerini bazıları fıtrat diye yorumlar, bu nedenle cinayeti fıtrat diye yorumlayan kesime, toplumsal gerçekçiliğe sanatla ayna tutmak bazılarını ürkütür. İşte biz hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da halkın sanatçılarını, eserlerini, bizlere ulaşması yönündeki engelleri büyük bir dayanışma ağıyla boşa çıkarıyoruz. Bu, aynı zamanda halktan yana, halk için sanat yapanlara destektir. Yani ihraç edilen öğretmenlerle bir dayanışma değil, aynı zamanda bu engelleri yaratanlara ve öğretmenleri ihraç edenlere, gazetecileri, sanatçıları, aydınları hapishanelere atanlara, akademisyenlerin kürsülerini alanlara bir başkaldırıdır” dedi.
Konuşmanın ardından film tek bölüm halinde ara verilmeden izleyicilere sunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA