“BİZ KAZANACAĞIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİZ KAZANACAĞIZ!”


 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu işten atılan üyeleri için bir Özgür Çocuk Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı.

KESK adına açıklamayı okuyan İmam Özdemir işten atılan üyelerinin tekrar işlerin iade edilmesini istediklerini belirterek bu konuda mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu işten atılan üyeleri için “İşimi Geri İstiyorum” eylemi yaptı. Mersin Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan eylemde emekçiler iktidara yüklendi. 

KESK adına hazırlanan ortak açıklama metnini okuyan Platform Dönem Sözcüsü ve Kültür Sanat-Sen Mersin Şube Başkanı İmam Özdemir, işten atılan görevlilerinin tekrar geri dönmesi için yetkililere çağrı yaptı. 
AKP’nin 15 Temmuz sonrası uygulamalarına bakıldığında darbe ile hesaplaşma gibi bir niyeti olmadığının görüldüğünü söyleyen Özdemir, iktidarın yürürlüğe koyduğu OHAL ve KHK rejimi ile bütün muhalif kesimleri sindirerek, başta ülkenin iktisadi yaşamı olmak üzere bütün toplumsal yaşam alanlarını iktidarının devamı ve ülke kaynaklarını yandaşların çıkarı ve ihtiyaçları üzerinden şekillendirmeye çalıştığına tanık olunduğunu söyledi. “Bunun için her türlü baskı, şiddet, algı ve siyasi operasyonları başta olmak üzere muhalefeti susturmanın bütün araçlarını kullanmaktan çekinmemektedir” diyen Özdemir, bu saldırılardan KESK’inde payına düşeni fazlası ile aldığını dile getirdi. 
İşten atılan üyelerinin tekrar işe alınmasını belirten Özdemir“Üyelerimize dönük çeşitli baskı, sürgün, ceza ve mobing uygulamaları ile istediği sunucu alamayacağını gören iktidar; KHK ve OHAL’i fırsata çevirerek binlerce arkadaşımızı haksız, hukuksuz bir şekilde Kamu’daki görevlerinden ihraç ederek ya da açığa alarak KESK’i sindirmenin, KESK üyelerini teslim almanın hesabını yapmaktadır. Bu nafile bir çabadır. İktidar bu uygulamalarından bir an önce vazgeçmeli, arkadaşlarımız derhal işlerine iade edilmelidir” ifadelerini kullandı.
Hükümetin bir diğer saldırısı ise Ülke emekçilerinin birikimleri üzerine oluşturulan Kamu varlıkları ve kaynaklarına dönük olduğunu söyleyen Özdemir, başta işsizlik ve savunma sanayi fonu olmak üzere elde kalan son KİT’ler varlık fonu adı altında, iktidarda kalma pahasına yandaşlara peşkeş çekildiğini, hovardaca yağmalandığını belirtti.
Referandum öncesi bu gibi politikaların devreye sokulmasının tesadüf olmadığını aksine AKP gidişatı lehine çevirmek içim kamu kaynaklarını yarattığı alternatif hazine havuzuna aktararak ardndan dağıtma arayışına girdiğini söyledi.
Yaptığı açıklamada Özdemir şu ifadelere yer verdi:
 “Vergilerimizden, emeğimizden, ücretlerimizden yapılan kesintilerle oluşan kamu kaynaklarının talan edilmesine son verilmelidir. Varlık fonu, emekçilere varlım olarak değil, ekonomik kriz, yeni zamlar, yağma, talan ve kesintiler olarak dönecektir.Denetime kapalı, sermayeye kaynak aktarımını esas alan, hukuksuz, keyfi, talana endeksli tüm fonlara HAYIR diyoruz. Yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz emek ve demokrasi mücadelemizi “suç” gibi göstermeye çalışmaktadırlar. Bir sendikanın, konfederasyonun; anayasa ile yasalarla, ülkemizin altında imzası bulunan uluslar arası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması “suç” değildir. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de “suçlu”” değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur. KESK olarak, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız. Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen, hukuksal ve örgütlü mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.”
İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerinin tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelelerini sürdüreceğini belirten Özdemir “Tüm bu hukuksuz ve antidemokratik ihraç kararlarına boyun eğmeyeceğiz, Direneceğiz işimizi geri alacağız. Biz kazanacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Haber Merkezi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA