“MERSİN HİZMET BEKLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN HİZMET BEKLİYOR”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Bakan Elvan’ın da katıldığı törende iktidara Mersin’e yatırım çağrısı yaptı.

Kocamaz; “Mersin hizmetler noktasında devletine sahip çıkmıştır ama bugün bakıldığında kentimiz bazı bölgelere yapılan hizmetlerden çok daha geride kalmış” dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) tarafından Erdemli İlçesinde yapımı devam eden Limonlu- Kumkuyu Atıksu Arıtma tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı. 
Törene; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Mersin İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Hüseyin Kanat, MESKİ Genel Müdürü Günhan Gündoğdu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bedeli 10 milyon TL olan tesis 2022 yılına kadar olan Birinci Kademe döneminde 38 bin 400 kişiye hitap edecek, günde 6 bin 336 metreküp atıksu arıtacak. Tesis 2022-2042 yıllarını kapsayan ikinci kademe döneminde ise 53 bin 300 kişiye hitap edecek, günde 16 bin 500 metreküp atıksu arıtacak. Uzun havalandırmalı aktif çamur sistemine göre dizayn edilen ve biyolojik arıtma yapacak olan Arıtma Tesisi’nin 2017 yılı sonuna kadar hizmete açılması planlanıyor.

“MERSİN GERİDE KALMIŞ”
Temel atma töreninde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve vatandaşlara seslenen Başkan Kocamaz, “30 Mart’tan sonra hizmet alanımız 60 katına çıktı. Şu anda hizmet ettiğimiz alan 15 bin 830 kilometrekarelik alan ki bu İstanbul’un yerleşim alanının 3 katı. Bu kadar geniş bir coğrafyada sizin de bizim de işimiz kolay değil. Mersin hizmetler noktasında devletine sahip çıkmıştır ama bugün bakıldığında kentimiz bazı bölgelere yapılan hizmetlerden çok daha geride kalmış. Bugün geldiğimiz noktada susuz, yolsuz köyler gördükçe hicap duyuyoruz” dedi.

BAKAN ELVAN’DAN DESTEK TALEBİ….
Başkan Kocamaz konuşmasının devamında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan Mersin için talep ettiklerini madde madde sıralayarak destek istedi. Mersinlilerin huzurunda Bakan Elvan’a seslenen Başkan Kocamaz, “Sayın Bakanım, daha önce deruhte ettiğiniz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı ile halen devam eden Kalkınma Bakanlığınız sırasında ilimiz için yapmış olduğunuz çalışmalar dolayısıyla size teşekkür etmeyi bir hakkı teslim olarak görüyorum. Mersin’imizin hak ettiği hizmetlerle bir an önce buluşması ve pek çok alandaki eşsiz potansiyelinin hızla marka değeri haline gelmesi için Mersin halkı adına sizden 4 konuda taleplerimiz olacaktır. Mersin’imizin 2030 yılına kadar olan ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak ‘Mersin Ulaşım Ana Planı’nı oluşturmuş bulunuyoruz. Plan doğrultusunda yaya öncelikli projeler desteklenecek, merkez ve ilçelerde 90 kavşak düzenlemesi yapılacak, sinyalizasyon planları, otopark, yaya yürüyüş yolları ve bisiklet yollarına öncelik verilecektir. 

BAŞKAN KOCAMAZ MONORAY’DA ISRARCI
Ulaşım Ana Planı’nın düğüm noktasını oluşturan; Almanya-Dresden, Avusturya-Viyana, Hollanda-Arnhem örneklerinden hareketle tasarlanan ‘Monoray Projemiz’ ile ilgili başvurumuz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde değerlendirilmektedir. Hâlihazırda Bakanlık’tan onay almış olan ve yer altından işlemesi öngörülen ‘Hafif Raylı Sistem Projemiz’, aşırı yağışlarda risk oluşturacağından; ‘Monoray Projesi’, Mersin için daha uygun bir seçenek durumundadır. Şu anda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda değerlendirme sürecinde bulunan ‘Monoray Projemizin’ kabulünün bir an önce gerçekleşmesi için desteklerinizi bekliyoruz. 

“KIŞLA ARAZİSİ KENT MEYDANI OLSUN”
İkinci talebimiz; Mersin’e bir Kent Meydanı kazandırmakla ilgilidir. 2 milyona yaklaşan nüfusuyla hızla büyüyen Mersin’imiz, kendine yakışır bir Kent Meydanından yoksundur. Şu anda ilimizin bu büyük eksiğini giderecek önemli bir fırsat önümüzde durmaktadır. Mersin’in en merkezi noktasında bulunan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisinin mülkiyeti şu anda TOKİ’nin uhdesindedir. Bu bölgenin hemen bitişiğinde bulunan oldukça geniş askeri arazinin mülkiyeti ise Ordu Yardımlaşma Kurumu’na aittir. Bu iki arazinin birleştirilerek Kent Meydanı yapılması hususu, ilimiz için büyük önem taşımaktadır. Kent merkezi için eşsiz bir nefeslenme bölgesi de olan bu alana yapılacak Kent Meydanı, ilimizin kent kimliğine de önemli bir katkı yapacaktır. Mülkiyet hakkı TOKİ’de bulunan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile aynı bölgedeki mülkiyeti OYAK’ta bulunan askeri arazinin, Kent Meydanı olarak düzenlenmesi için ilgili kurumlar nezdindeki tahsis işlemlerine öncülük etmenizi talep ediyoruz. 

BÜYÜKŞEHİR SAHİLLERİ İSTİYOR
Üçüncü talebimiz; Mezitli’den kent merkezine kadar olan sahil bandındaki çeşitli bölgelerin Milli Emlak’tan Büyükşehir Belediyemize tahsisi konusudur. Tahsis talebimizin ivedilikle çözümü, ilimizin turizm potansiyelinin hak ettiği değere bir an önce kavuşmasına katkı yapacaktır. Dördüncü talebimiz; tarım, turizm ve sanayi başta olmak üzere birçok alanda ilimizin önünü açacak olan ve halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın değerlendirme sürecinde bulunan 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planımız için gerekli onayın bir an önce alınmasıdır. Mersin’imizi hak ettiği hizmetlerle bir an önce buluşturabilmemiz için bu dört konuda sizden destek ve öncülük bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Erdemli için hayati önem taşıyan dev tesisin temeli dualar eşliğinde atıldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA