Kıyılarda av yasağı başladı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kıyılarda av yasağı başladı!


 

Akdeniz’de sahilden 12 mil içeriden olan kesimlerde av yasağının başlamasının ardından Mersin Balıkçılar Pazarı esnafı satışların düşük olmasından dert yandı.

Mehmet Nabi Batuk

Tüm dünyada balık avcılığının 15 Nisan tarihinde kıyılardan 12 Mil açıklara kadar olan kesimlerde yasaklanmasının ardından Mersin Balık Pazarı esnafı satışlarının düşmesinden dert yandı. Siyasi partilerin son dönemlerde nereneyse her yıl seçime gittiğini hatırlatan balıkçılar, seçim dönemlerinde balık satışların çok fazla düştüğünü vurguladı. Kentteki balık stoku ve pazarcı esnafı ile ilgili olarak gazetemize değerlendirmelerde bulunan Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, referandum seçimleri nedeniyle balık satışların iyice azaldığını vurguladı.  Seçimlerin tamamlanmasının ardından satışların yeniden açılacağını umduklarını belirten Polat, her yıl seçim yapılmasına tepki göstererek “Geçen yıl yapılan seçim döneminde de satışlarımız düşmüştü. Ülkemizde artık her sene en az bir seçime denk geliyoruz. Bu seçim dönemlerinde de satışlarımız düşüyor. Balık piyasasında sıkışmalar oluyor. Ancak seçimlerin tamamlanmasının ardından satışlar tekrar canlanıyor. Referandumda bitti artık bugünden itibaren balık satışlarının yeniden açılmasını bekliyoruz” dedi.

BALIK ÇEŞİTLERİ AZALACAK; FİYATLAR ARTACAK

Deniz kıyılarında 15 Nisan itibari ile kademeli bir avlanma yasağının başladığını ve Eylül ayına kadar devam edeceğini ifade eden Adnan Polat, “Avlanma yasağı kademeli olarak uygulanıyor. Sadece sahil bölgelerinde balıkların yumurtladığı alanlarda av yasağı uygulanıyor. Ancak sahilden 12 Mil sonra balık avı yapmak serbesttir.  Yine balık çeşitlerimiz olacaktır ancak eski çeşitlilik olmaz. Biraz fiyatlar artabilir” diye konuştu.

“BALIKLAR TÜKENMEDEN SOFRANIZA KOYUN”

Balıkçı depolarında stokların yeterli olduğunu belirten Polat, “Yeterince stokumuzu yaptık. Zaten Çupra, Levrek, Sardalye, Kefal ve İstavrit, kalamar çeşitleri hiç eksik olmaz. Ürün çeşitlerinde zamanla biraz düşüş olabilir. Ama Eylül ayına kadar böyle idare etmemiz gerekir. Barbunya, Mezgit, Gümüş, Çubuk ve Trolle avlanan balıklar çabuk tükenebilir. Vatandaşlara önerimiz depolarımızda bu çeşit balıklar tükenmeden evlerine götürüp tüketsinler. Vatandaşlarımız balıkları buzdolaplarında da saklayabilirler. Soğuk hava balığın kalitesini ve ömrünü arttırır. Balıklar çözülmediği zaman hiçbir sıkıntı olmaz. Yeter ki balıkların korunduğu ortam sağlıklı olsun. Dikkat edersiniz ki doğallığını kaybetmemiş tek besin türü balıktır. Denizlerden çıkan bütün ürünlerde kimyasal madde, GDO maddelerine rastlamazsınız.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA