İşte Enerjisa’nın Mersin ilgisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşte Enerjisa’nın Mersin ilgisi!


 

Mersin’in önemli turistik bölgelerinden olan Soli’de elektrik direklerinin hali Enerjisa’nın kente verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

SONER AYDIN

Mersin’e daha fazla yatırım yapma hedefiyle 2013 yılında TEDAŞ’ın hisselerini satın alan Enerjisa, aradan 4 yıl geçmesine rağmen yatırım yapmayı unuttu. Özellikle kent genelinde olağan hale gelen elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdirdi. Mezitli’ye bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nde yer alan turistik Soli Pompei Beach’deki elektrik direkleri kazaya davetiye çıkartır cinsten. Mahalle içerisinde ve sahile yakın yerlerdeki elektrik direklerinin birçoğu bakımsızlıktan çürümüş birçoğu ise yıkılmak üzere. Yaz aylarında binlerce insanın uğrak mekanı olan Soli Pompei Beach’teki görüntüler görenlerde şaşkınlık yaratırken, vatandaşlar direklerin bir an önce değiştirilmesini istedi.

YATIRIM SÖZDE KALDI

AKP Mersin Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan geçtiğimiz yıl Haziran ayında Toroslar EDAŞ’ın Mersin’e 100 milyon TL’den fazla yatırım yapacağını söylemişti.  2016 yılının 206 yılı yatırım yılı olacağını dile getiren Bakan Elvan, Mersin’de 2016 yılı boyunca toplam 800 adet trafo binası ile 700 bin metre uzunluğunda yüksek gerilim-alçak gerilim hat bakımı ve yenilemesi yapılacağını, ayrıca 400 adet direk tipi trafo bakımı, 25 bin aydınlatma armatürünün bakımı ve 400 adet panonun bakımının planlandığını dile getirmişti. Ancak aradan geçen 1 yıla rağmen Mersinli söz konusu yatırımları görmedi. Kentte bir çok yerde elektrik direkleri bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi yaşarken, bir yer ise sık sık elektrik kesintisi nedeniyle karanlığa gömülüyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA