Üniversite mezunu gençler işsiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üniversite mezunu gençler işsiz!


 

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı, 2016 yılı verilerine göre her 4 işsiz gençten 1’inin üniversite diplomasına sahip olduğunu söyleyerek, “Üniversite mezunu gençlerin işsiz kalması ülkemizin en önemli sorunlarından biridir” dedi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği iş birliğinde yürütülen AB İş Akademisi Projesi kursiyerlerine sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. 

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine; Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Adana Çukurova Belediye Başkanı ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Soner Çetin, İş Akademisi Proje Yöneticisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Mersin Üniversitesi Projeler ve Araştırmalar Koordinatörü ve İş Akademisi Proje Teknik Koordinatörü Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman, MESİAD Yön. Kur. Bşk. Mehmet Deniz ile kursiyerler katıldı.

“ÜNİVERSİTE MEZUNU GENÇLERİN İŞSİZ KALMASI ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİDİR”

Rektör Prof. Dr. Çamsarı yaptığı açılış konuşmasında “Üniversite mezunu gençlerin işsiz kalması ülkemizin en önemli sorunlarından biridir. 2016 yılı verilerine göre her 4 işsiz gençten 1’i üniversite diplomasına sahip. Maalesef bugün ülkemizde yaklaşık 694 bin işsiz üniversite mezunu gencimiz mevcut. Diğer taraftan  günümüzde birçok önemli sektörün kalifiye personel bulamadığı çok çarpıcı bir gerçek olarak önümüze çıkmaktadır. Birçok yatırımcı iş adamımız ve yöneticimiz kendi iş alanlarında yetişmiş kalifiye çalışan bulamadıklarını ifade etmektedirler. Ortaya çıkan bu durum ne yazık ki bir ikilemi karşımıza çıkmaktadır. Görüldüğü üzere bir tarafta işsiz üniversite mezunu gençlerimiz diğer tarafta da kalifiye çalışan bulamayan işveren bulunmaktadır.

“İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İşte biz Mersin Üniversitesi olarak 2.5 yıl önce bu projeyi hazırlarken bu sorunun çözümüne bir nebze katkıda bulunmak ve ilgili taraflara yardımcı olmak amacıyla yola çıktık. İş Akademisi Projesi’ni bu soruna çözüm üretecek faaliyetler ile Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğinde tasarlayıp Avrupa Birliği’ne sunduk. Avrupa Birliği Genç İstihdamın Desteklenmesi Programı kapsamında Üniversitemiz ile Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğinde yürütülen İş Akademisi Projesi’nin bildiğiniz üzere bugün son aşamasındayız. Üniversitemiz mezunlarının istihdamına yönelik destek veren kariyer merkezimizin etkinliğinin artırılması ve mezunlarla iletişimin mezuniyet sonrasında daha güçlü şekilde sürdürülebilmesi için çalışmalarımız devam etmekte” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTELİ İŞSİZ GENÇLERE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Adana Çukurova Belediye Başkanı ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Soner Çetin; hem gençlerin iş bulmasına hem de lojistik sektörüne daha nitelikli iş gücü sağlanmasına katkı sağlayan projenin, paydaşı olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Çetin, “İşsizlik ve ekonomik sorunlar, ülkemizin en önemli sorunlarından biri. Bu projenin en büyük amacı özellikle üniversiteli işsiz gençlerimize istihdam sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA SEKTÖREL EĞİTİM

Mersin Üniversitesi Projeler ve Araştırmalar Koordinatörü ve İş Akademisi Proje Teknik Koordinatörü Öğr. Gör. Mesut Uzman da proje sürecini özetleyerek şunları söyledi: “İş Akademisi Projesi, çok kapsamlı eğitim modülleri ve destekleyici faaliyetleriyle üniversite mezunu gençlere fırsat sağladı. 14 aylık süre zarfında, işsiz gençlerimize mesleki anlamda sektörün istediği düzeyde eğitimler sunmuş, staj uygulaması ile gençlerimizin deneyim kazanmasını sağlanmış ve uluslararası seminer eğitim programı ile de gençlerimizin mesleki bilgilerini önemli düzeyde geliştirmiştir. Her şeyden önemlisi, gençlerimiz ile sektör temsilcilerini bir araya getirme olanağı yaratmış ve böylelikle gençlerimizin iş bulma olasılıklarını arttırmıştır. Uzun süre adından söz ettirecek bu örnek projede katkısı olanlara teşekkür ederiz”.

“LOJİSTİK GELECEK VAAT EDİYOR”

Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitimler sonucunda en yüksek puan ortalamasına sahip olarak eğitimleri 1. sırada bitiren kursiyer Erdinç Kiraz ise yaptığı konuşmada “Lojistik sektörü, hem ülkemiz hem Mersin için gelecek vaat eden bir sektör. İçinde yer aldığım İş Akademisi Projesi, lojistik alanında detaylı bir eğitimin yanı sıra teknik ziyaret ve uluslararası seminer programlarıyla bize iş yaşamımız için önemli katkılarda bulundu. Bu projenin gerçekleşmesini sağlayan tüm proje ekibine ve her zaman yanımda olan aileme çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından projeye katkı sunanlara plaket ve teşekkür belgeleri; kursiyerlere ise sertifikaları takdim edildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA