Zehirli atığın niteliği belirsiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zehirli atığın niteliği belirsiz!


 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kromsan Fabrikası’nda ki zehirli atıkların çevreye yayılmasının tekrarlanmaması için bazı tedbirlerin alındığını açıklarken, çevreye yayılan zehirliği atığın ne olduğu konusundaki belirsizlik ise sürüyor.

Mehmet Nabi Batuk

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen fırtına nedeniyle Kromsan Fabrikası’ndaki kimyasal atıkları koruyan brandanın parçalanması sonucu, şiddetli rüzgarında etkisiyle sarı renkli kimyasal tozların Kazanlı çevresine yayılması olayı ile ilgili açıklama yaptı. Kazanlı çevresine yayılan ve sarı yapışkan tozun ne olduğu ve niteliği hakkında açıklamada herhangi bir bilgi verilmezken tedbir çalışmalarının Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından sürdürüldüğü kaydedildi. Açıklamada “23.04.2017 tarihinde meydana gelen fırtına ve aşırı rüzgar sonucu gerekli inceleme ve tespit yapılarak tutanak düzenlenmiştir. Atıkların üzerinde bulunan örtü malzemesinin onarılması ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için tedbir alınmasına yönelik çalışmalar Müdürlüğümüz kontrolünde devam etmektedir” denildi.

16 GÜNDÜR VALİLİK VE ÇEVRE MÜHENDİSLERİNDEN ÇIT YOK

Olayın gerçekleştiği 23 Nisan 2017 tarihinden itibaren 16 geçmesine rağmen Mersin Valiliği, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Çevre Mühendisleri Odası’ndan çevreye yayılan kimyasal maddeleri niteliği ile ilgili herhangi bir açıklamanın yapılması Kazanlı halkının tepkisini çekiyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olayın yaşandığı tarihte yaptığı yazılı açıklamada da tüm bilgilerin Mersin Valiliği tarafından kamuoyu ile paylaşılacağını bildirmişti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA