Aliyev Tarsus’ta anıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aliyev Tarsus’ta anıldı


 

Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, 94’üncü doğum gününde Mersin’in Tarsus ilçesinde anıldı.

Haydar Aliyev Parkı'nda gerçekleşen etkinlik, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Çocuk Halk Oyunları ekibi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile Kampüs Okullarının minik öğrencilerinin mehter gösterisi ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın kızı İrem Can’ın Azerbaycan şiirini okumasıyla başladı.

Yapılan gösterilerin ardından konuşan Belediye Başkanı Şevket Can, Azerbaycan ile doğuştan gelen bir kardeşliğin olduğunu ifade ederek, “Büyük Önder Haydar Aliyev 2003’te aramızdan ayrılana kadar bu kardeşliğin ve bağın daha da güçlenmesi için elinden geleni yapmış ve ‘İki devlet bir millet’ lafıyla da bu bağa derin vurgu yapmıştır. Bizim Azerbaycan halkı ile doğuştan gelen bir kardeşliğimiz vardır” dedi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal da, Haydar Aliyev’in Türk dünyasında önemli hizmetler yaptığını söyledi.

Hatai Milletvekili Hüseyin Bala Miralamov ise yaptığı konuşmada, Türkiye ile Azerbaycan’ın ilelebet kardeş kalacağını belirterek, “Hepinize teşekkür ediyorum ve minnettarım. Türk Dünyasının liderlerinden biri elbetteki Mustafa Kemal Atatürk’tür. İkincisi bizim ülkemizin ulu önderimiz Haydar Aliyev’dir. Hem Mustafa Kemal Atatürk hem de Haydar Aliyev sonsuza kadar olacaktır. Ve inanın ki Türk dünyası ebedi olacaktır. Gelecek nesillerimiz bu amaçları sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Hatai Valisi Razim Mamadov da, her milletin tarihinde müstesna rol oynamış ve milletin kaderini değiştiren liderleri olduğunu söyledi. Mamadov, “Böyle insanların büyüklüğü yıllar geçtikçe daha net görülmektedir. Bu insanlardan biri de kuşkusuz Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev’dir. Sovyetler birliği döneminden bağımsız Azerbaycan dönemine kadar geçen tarihi süreçte hem dünyada hem de Azerbaycan’da çok şeyler değişmiştir. Ama bizim için değişmeyen tek şey Haydar Aliyev’in şahsiyetine duyulan saygı ve sevgidir. Bilindiği gibi 1991 yılında bağımsızlığını yeniden kazanmış Azerbaycan Cumhuriyeti çeşitli zorluklarla karşılaşmış. Ekonomisi tamamen çökmüş genç cumhuriyet iç çatışmalar ve dış baskılar sonucu 1920’de olduğu gibi bağımsızlığını yeniden kaybetme tehlikesine maruz kalmıştır. Böylesine sancılı bir dönemde yeniden siyasete dönen ve iki dönem cumhurbaşkanı olan Haydar Aliyev halkının ondan beklediği misyonu başarıyla tamamlamış ülkesini parçalanma tehlikesinden kurtarmıştır. Haydar Aliyev dünyasında Türkiye ile ilişkilere her zaman özel önem verilmiştir. Zira Türkiye ve Azerbaycan’ı bir milletin iki devleti olarak görmüştür. Meydanlara alanlara bu iki devletin sevgisinin sonucu olarak meydanlara alanlara Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Haydar Aliyev’in isimleri verilmiştir. Hala Azerbaycan’da ve Türkiye’de isimler verilmeye devam edilmektedir” ifadesini kullandı.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov, Türki dünyasında bu tür kardeşliğin ilelebet sürmesini dileyerek şunları kaydetti: “Ulu önderimizin adını taşıyan bu güzel parkta gardaş Azerbaycan’dan size sevgiler saygılar getirdim. Azerbaycan ve Türkiye arasında ki derin dostluk ve gardaşlık eski tarihlere dayanmaktadır. Azerbaycan’ın büyük lideri Haydar Aliyev’in bir millet iki devlet, Büyük Atatürk’ün ise Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir lafları ülkelerimiz arasındaki gardaşlığın göstergesidir.”

Konuşmaların ardından Haydar Aliyev Anıtı’na çiçekler bırakıldı. Haydar Aliyev parkına fidan dikiminden sonra program törene katılanların Haydar Aliyev Parkı’nı gezmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA