Alevi Mahallesi’ne cami tepki topluyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Alevi Mahallesi’ne cami tepki topluyor!


 

Sık sık yaptırdığı cami ve taziye evleri ile övünen Tarsus Belediye Başkanı Can’ın, Alevi yurttaşların yoğun olarak yaşadığı Tozkoparan Zahit Mahallesi içersinde yaptırdığı Yeni Adliye Camii tepki topluyor.

Mehmet Nabi Batuk

Tarsus’un Kefeli Köyü’nde 1968 yılında yaşanan büyük sel afetinin ardından köylerinden şuanda da yaşadıkları Tozkoparan Zahit Mahallesi içindeki bölgeye yerleştirilen Alevi vatandaşlar, mahallelerine yapılan camiye tepkili.

CAMİ, NE MAHALLELİYE NE DE MUHTARLARA SORULMAMIŞ

MHP’den aday olarak 2014 yerel seçimlerinde Tarsus Belediye Başkanı olarak seçilen Şevket Can, Ergenekon Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Barbaros Mahallesi ve yeni adliye binası yanı da camii inşa etmek için 4 projesini hayata geçirdi. 4 cami projesinde 3’ünün inşaat çalışmalarına başlayan Başkan Can’ın, Tozkoparan Zahit Mahallesi’nde yaklaşık 500 Alevi vatandaşın yaşadığı bölgeye cami yaptırması ise kamuoyunda tartışma yarattı.

Yeni Adliye Camisi Projesi uygulanmadan önce bölgede yaşayan vatandaşlar üzerinde herhangi bir kamuoyu yoklaması çalışmasının yapılmadığı öğrenilirken bölgedeki Alevi vatandaşlardan ve muhtarlıklardan herhangi bir görüş alınmadığı da bildirildi.

Hemen hemen her temel atma töreninde ve açılışlarda yaptığı tüm konuşmalarda mahallelerin ihtiyaçlarına göre hizmet üretmeye dikkat ettiklerini açıklayan Başkan Can, Ahmet Toprak Taziye Evi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada “Mahallelilerin dili, dini, ırkı, milleti, memleketi ne olursa olsun Allah rızası için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” cümlelerini kullanmıştı. 

“ORADA YAŞAYAN HALKIN İRADESİNİ ALMAK ZORUNDASINIZ”

Konu hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi CHPli Meclis üyesi Derya Özinç ise yerel yönetimlerin mahalle sakinlerinin görüşü ve onayı olmadan bir projeyi hayata geçirmenin sakıncalı sonuçlar doğurabileceği uyarısı yaptı. Yerel yönetimlerin sorumluluk sahasında yaşayan vatandaşların ırkına, diline ve inancına bakmadan hizmet üretmesi gerektiğini belirten CHPli Özinç, “Şevket Can başkanımız yine bir yerde projelerini anlatıyordu bizde dinliyoruz.  Çok şükür dedi. 4. Camiinin temellerini attık taziye evleri yaptık. Eğer bir halkın ihtiyacı varsa Cami veya Cemevi yapabilirsiniz bu inanç merkezlerinin yapılmasına kimse karşı çıkamaz. Bu kadar Camiye halkın ne kadar ihtiyacı var ya da yok.  Bu sorunun cevaplanması çok önemlidir. O bölgede bir cami yapacağınız zaman orada yaşayan halkın iradesini almak zorundasınız. Orada yaşayan halk Alevi ise oraya bir Cemevi yapmanız gerekir. Bunu yaparken de siyasete çok dini bulaştırmadan İhtiyaç veya talep varsa yapmanız gerekir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA