“MASRAFIMI KARŞILA YATIRIM YAP!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MASRAFIMI KARŞILA YATIRIM YAP!”


 

Mersin’de DSİ’nin sulama alanları içinde kalan araziler üzerinde yapılacak ek yatırımlara şartlı onay çıktı. DSİ, sulama faaliyeti için kullandığı ancak yatırımlar nedeniyle atıl duruma düşecek tesislerin ve enerji hatlarının deplase masrafının ödenmesi halinde talebe evet diyeceğini söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Mayıs Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, 9 idare teklifi, 18 komisyon raporu ile gündem dışı 5 madde görüşüldü.

“YATIRIMLARIN PARASI VATANDAŞTAN ÇIKACAK”

Mersin’de Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinin 1/5 bin ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları kapsamında 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu doğrultusunda 937 bin 84 hektar büyüklüğündeki alanın sulama projeleri kapsamında kalan 263 bin 40 hektarlık alanın imar planı çalışmaları kapsamına alınması talebine DSİ’den şartlı ‘kabul’ geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından DSİ’ye gönderilen talep yazısına, DSİ’den; “Sulama sahası içerisinde kalana alanlara ilişkin ilgili tesis bütünlüğünün bozulup bozulmaması konusunda Genel Müdürlük talimatıyla ‘İşletme sahasında ise; talepten dolayı atıl hale gelecek mevcut tesis yatırım maliyetinin geri ödenmesi ile mühendislik yapılarının yerlerinin değiştirilmesi ve tesis tarafından karşılanması kaydıyla’ proje bütünlüğünün bozulmayacağı görüşü verilmelidir. İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı içersinde kalan sulama tesislerinin yatırım maliyetinin geri ödenmesi ile mühendislik yapılarının yerlerinin değiştirilmesi ve tesis bütünlüğünün sağlanması için sulama alanında yapılması gereken ilave yatırımların ek maliyetlerinin karşılanması halinde proje bütünlüğü bozulmayacağı görüşü verilebilecektir” yanıtı geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine DSİ’den gelen yanıtla ilgili mecliste açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “1/5 binlik planda yer alan yatırım alanlarının bazı yerlerinde Devlet Su İşleri’nin hatları var. Bu hatların deplasesi (yer değiştirilmesi) ile ilgili Devlet Su İşleri buraların kendisine ait sulama alanı olduğunu söyledi ve ‘buraları imara açıyorsunuz, dolayısıyla yapılacak deplase masraflarını ben çekmem’ diye cevap verdi. Burada DSİ’nin haklı noktalar da var. Biz de eğer böyle bir karar alınacaksa oradaki mülkiyet maliklerinin bu masrafı üstlenmesi gerekir diye düşündük” diye konuştu.

“SAYIŞTAY TAHSİSLERİ İPTAL ETTİ: USULSÜZLÜK VAR!”

Öte yandan meclis toplantısında 2016 yılı Sayıştay denetlemesi sonucunda Sayıştay’ın Büyükşehir’in bazı tahsislerini iptal ettiği ortaya çıktı. 2016 yılı Sayıştay denetim raporunun 19. Maddesince tahsis edilecek gayrimenkullerin sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projeler arasında olması gerektiği ancak, bazı tahsis işlemlerinin kanuni şartları yerine getirilmediği yapıldığı için iptal edildiği açıklandı. Sayıştay tarafından Tarsus, Toroslar, Erdemli ilçelerinde bazı taşınmazların tahsisi iptal edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA