“MÜCADELELERİNİN YANINDAYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MÜCADELELERİNİN YANINDAYIZ”


 

İşlerine dönme talebiyle açlık grevinin 68’nci gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek çığ gibi büyüyor. Mersin’de bir araya gelen kamu emekçileri de Gülmen ve Özakça’nın mücadelesini sonuna kadar destekleyeceklerini duyurdu.

SONER AYDIN

KESK Mersin Şubeler Platformu ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 66 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya geldi. “Duydunuz mu OHAL ve KHK Saldırılarına Karşı İşimi İstiyorum Diyerek 9 Mart'tan Beri Açlık Grevindeler”, “Selam Olsun İşi, Ekmeği Ve Onuru İçin Direnenlere” ve “Soma 301 Madenciyi Unutmayacağız” pankart ve dövizlerinin taşındığı açıklamada,  sık sık “İşimizi geri istiyoruz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Soma faciasında katledilen 301 madencinin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulan açıklamada, Ankara Kızılay’da 66 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih için oturma eylemi gerçekleştirildi. 

“VATANI EN ÇOK SAVUNANLARI VATAN HAİNİ İLAN ETTİLER”
KESK Şubeler Platformu adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Canan Solak, 15 Temmuz darbe girişiminin iktidara karşı en küçük sesi bastırma aracına dönüştüğünü savundu. KESK olarak intikam duyguları ile ihraç listelerini hazırlayanların peşini bırakmayacaklarını dile getiren Solak, 66 gündür açlık grevinde işi ve ekmeği için direnen Özakça ve Gülmen’in başlattığı mücadelenin sonuna kadar yanında olacaklarını söyledi. 
KHK ile ihraç edilen barış imzacısı Mersin Üniversitesi Öğretim üyesi Çetin Veysal ise, Türkiye coğrafyasının hiçbir şekilde baskı ve şiddete doymadığını belirterek, "Kendi seçtiğimiz iktidar tarafından milliyetçilik adı altında kendi gibi düşünmeyenlere ciddi baskılar uygulanıyor. Bu vatanı en çok savunanları vatan haini ilan ettiler, bu vatanda her türlü dalavereyi yapanlar ise vatansever ilan edildi. Öyle yağma yok bu vatanın asıl sahipleri bizleriz bizi işimizden ata bilirler ancak mücadelemizden alı koyamayacaklar” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından OHAL ve KHK’lara tepki göstermek ve açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak adına 1 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. 

“ALEVİLERDEN GÜLMEN VE ÖZAKÇA’YA DESTEK”
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi yöneticileri ve bir grup KHK mağduru kamu çalışanı, işlerine geri dönebilmek için Ankara’da 65 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek vermek amacıyla, 24 saatlik açlık grevi yaptı. 
Dernek binasında yapılan açlık grevi eylemi öncesinde açıklamalarda bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Cevat Ulaş, “Parlamento üyelerini, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve tüm duyarlı kamuoyunu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın haklı direnişine sahip çıkmaya, hocalarımızın ölümlerine izin vermemeye çağırıyoruz. OHAL vasıtasıyla yaratılmış tüm mağduriyetler ivedilikle giderilmeli, haksız gerekçelerle açığa alınan, ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. Bunun için mücadeleyi örgütlü bulunduğumuz tüm sahalarda tüm gücümüzle vermeye devam edeceğiz. Buradan açıklıkla beyan ediyoruz ki haksız ve hukuksuzca, hiçbir meşru nedene dayanmadan işinden edilen hocalarımızın talepleri tereddütsüz olarak bizimde talebimizdir. Onur mücadeleleri bizim de mücadelemizdir” ifadelerini kullandı. Ulaş’ın ardından 10 kişilik ekip 1 günlük açlık grevine girdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA