Kosova’dan Mersin’e önemli ziyaret | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kosova’dan Mersin’e önemli ziyaret


 

Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Vali Çakacak’ı ziyaret etti. Mersin’e ilk kez gelen Büyükelçi Spahiu, işbirliğini arttırma çağrısı yaptı.

Bir dizi temaslarda bulunmak ve etkinliklere katılmak üzere ilimize gelen Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, beraberindeki heyet ile birlikte Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Spahiu tarafından Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından makama geçildi.

Ziyarette yaptığı konuşmasına Büyükelçi Spahiu ve beraberindeki heyetin ilimizde bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Vali Çakacak, bu ziyaretin Kosova ile Mersin arasında var olan işbirliğinin daha da artmasına katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

 Kosova ile Türkiye arasında tarihten gelen derin bağların olduğunun altını çizen Vali Özdemir Çakacak, dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin iki ülke arasında en üst düzeyde yaşandığını belirterek sürdürdüğü konuşmasını, Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olarak Türkiye’nin, Kosova’yı her alanda daha da gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olarak görmeyi arzu ettiğini belirtti.

 Konuşmasının sonunda İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un da Kosova kökenli olduğunu dile getiren Vali Çakacak, iki ülke arasındaki yakınlığı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kosova Türkiye’dir, Türkiye de Kosova’dır” sözü ile ifade etti.

Vali Özdemir Çakacak konuşmasını bu tür ziyaretlerin, ülkeler arasındaki başta ekonomik, kültürel ve siyasi alanlar olmak üzere, her alanda var olan ilişkilerin daha da ileri noktalara taşınmasına önemli katkı sağladığını ifade ederek noktaladı.

BÜYÜKELÇİDEN MERSİN’E İLK ZİYARET

Büyükelçi Spahiu ise, göstermiş olduğu nezaket ve misafirperverlikten dolayı Vali Çakacak’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında Mersin’i ilk kez ziyaret ettiğini belirttikten sonra, Türkiye ile Kosova arasında çok uzun yıllara dayanan ortak bir tarihin olduğuna dikkat çekti. Kosova’nın bağımsızlık mücadelesinde Türkiye’nin her zaman en büyük destekçilerinden biri olduğunu da vurgulayan Büyükelçi Spahiu, iki ülke arasında var olan kuvvetli kardeşlik bağının, Kosova’nın bağımsızlığını kazanmasından sonra da artarak devam ettiğinin altını çizdi.

Konuşmasının devamında, Kosova’nın küçük bir ülke olmasına rağmen Türkiye gibi çok güçlü dostlarının olduğunu dile getiren Büyükelçi Spahiu, Kosova’nın ekonomik olarak kalkınmasında Türkiye’nin önemli destekleri olduğunu vurguladı. Kosova’da şu anda 400’ten fazla Türk şirketinin faaliyet gösterdiğinin bilgisini veren Büyükelçi Spahiu, Kosova’nın yer altı kaynakları bakımından da oldukça zengin bir ülke olduğunu işaret ederek, Kosova’nın ayrıca genç bir nüfusa sahip olduğunu ve eğitim kalitesinin de oldukça iyi bir durumda olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaret bir süre sohbet edilmesinin ardından sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA