İHD Başkanı Tanrıverdi serbest kaldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHD Başkanı Tanrıverdi serbest kaldı


 

Mersin’de 12 Aralık 2016’da gözaltına alınarak, tutuklanan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ile Radyo Ses çalışanı Fatma Ölmez’inde aralarında bulunduğu 18 tutuklu ilk duruşmada tahliye edildi.

Haber Merkezi

Mersin'de 12 Aralık 2016'da Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ile Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Radyo Ses çalışanı Fatma Ölmez’in tutuklu bulunduğu 18'i tutuklu 24 kişi hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla açılan dava ilk duruşması Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu yargılanan 6 kadın ile bazı tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatlar katılırken, diğer tutuklu yargılananlar ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada savunma yapan sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, tahliye ve beraatlarını talep etti.

Sanıkların avukatları ile ise müvekkilleri hakkında hazırlanan iddianamenin usulsüz olduğunu ve müvekkillerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunduğunu savundu. Avukatlar, HDP'ye yapılan operasyonların siyasi bir operasyon olduğunu ve bu davada da olduğu gibi somut delillerin bulunmadığını öne sürerek, tüm sanıkların tahliye edilmesini talep etti. Avukatların savunması sonrası söz alan iddia makamı, tutuklu sanıkların kuvvetli suç şüphesi taşıdıkları gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

İddia makamının talebini reddeden mahkeme heyeti, tüm sanıkların adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA