Ayşe Göknur Shanal’dan anlamlı konser; | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ayşe Göknur Shanal’dan anlamlı konser;


 

Gelibolu Savaşı’na ithaf edilen “Şarkılar Savaşa Karşı” eserinin Türkiye prömiyeri Mersin’de seslendirdi.

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersin’de bulunan Türk asıllı Avustralyalı sanatçı Ayşe Göknur Shanal, 22 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat: 20.00’de MEÜ. Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alarak sanatseverlere piyano eşlikli şan resitali sundu.

Piyanist Ashly Hribar’ın eşlik ettiği ve iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde R. Strauss, Çaykovski, Rahmaninov’un eserleri seslendirilirken, ikinci bölümünde Türk bestecilerine yer verildi.

Erberk Eryılmaz’ın Gelibolu Savaşı’na ithafen bestelediği ve Orhan Veli, Cemal Süreyya, Özdemir Asaf, Melih Cevdet Anday’ın şiirlerinden oluşan “Şarkılar Savaşa Karşı” eserinin Türkiye prömiyerinin seslendirilmesinin yanı sıra bir dünya prömiyeri de Ham Çökelek türküsü ile gerçekleştirildi. Bestecinin piyano ve şan için yeniden düzenlediği Ham Çökelek eserini ilk defa seslendiren Shanal ve piyanist Ashley Hribar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Turgay Erdener’in Çalın Davulları, İbrahim Yazıcı’nın Ada Sahilleri eseri ise bir diğer seslendirilen eserler oldu. Bis eseri olarak Çanakkale Türküsü’nü seslendiren Sanatçı, dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Konsere, Avusturalya Büyükelçiliği Diplomatı Andrew Cooper’ın yanı sıra çok sayıda müziksever de katılım gösterdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA