“Kabul edilemez” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kabul edilemez”


 

Mersin’de yaşam hakkı için 3 günlük nöbet eylemi tutan emek ve demokrasi güçlerini ziyaret eden eğitim emekçileri, Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in tutuklanmasına tepki gösterdi. Eğitimciler tutuklama kararını ‘kabul edilemez’ olarak değerlendirdi.

Mehmet Nabi Batuk

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen) Mersin Şubesi, OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edildikten sonra süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayan eğitimciler Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in gözaltına alındıktan sonra çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmasını kınadı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube binasında Gülmen ve Özakça’ya destek vermek ve yayımlanan KHK’ların iptal edilmesi ile talebiyle başlattığı nöbet eylemini ziyaret eden Eğitim – Sen Üyeleri burada dayanışma mesajları vererek basın toplantısı düzenledi.

“SİYASİ İKTİDARIN KAPILDIĞI KORKUNUN GÖSTERGESİDİR”

Eğitim-Sen Mersin Şubesi adına hazırlanan basın metnini okuyan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, “OHAL KHK’leriyle hukuksuzca ihraç edilen üyelerimizin tutuklanması hukukun değil, siyasi iktidarın kapıldığı korkunun göstergesidir. Kaldı ki tutuklama kararının siyasi talimatlarla alındığı çok açıktır. Çünkü hükümet ve yargı haksızlık ve hukuksuzluk kuşatmasına karşı “işimi geri istiyorum” diyerek isyan eden, bedenlerini açlığa yatıran iki insanın taleplerini karşılamayı değil, aksine onları gözlerden uzaklaştırarak sindirebileceğini ve üyelerimiz için oluşan kamuoyunun etkisini kırabileceğini düşünmektedir. Şayet AKP, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı hukuksuzca gözaltına alan savcılığın iddia ettiği gibi toplumsal olaylardan, tepkilerden korkuyorsa; milyonları açlıkla, işsizlikle terbiye etmekten, itaat etmeye zorlamaktan vazgeçmelidir. Dolayısıyla ohal kaldırılmalı, KHK’ler ile hukuksuzca işlerinden atılan emekçiler işlerine iade edilmelidir. Eğitim Sen olarak Nuriye gülmen ve Semih Özakça’nın iradelerini zor kullanarak yok sayabilecek her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyoruz. Birkez daha onların yaşamlarına yönelik en ufak bir tehdidin sorumlusunun hükümet olacağının özellikle belirtiyoruz. Bu kapsamda üyelerimiz semih Özakça ve Nuriye gülmen’in hemen sebest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA