Mut’ta Kayısı Festivali başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mut’ta Kayısı Festivali başladı


 

Mersin’in Mut ilçesinde 55’incisi düzenlenen Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, Mut halk oyunları gösterisiyle başladı. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat festivalinde geleneksel hale gelen bereket ve kayısının suyla buluşması için dilek havuzuna protokol kayısı döktü.

Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirilen festivalin açılış törenine MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, ilçe belediye başkanları, Mülki amirler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Dilek havuzuna kayısı dökülmesi gelenek haline gelmiş örf ve adetlerimizin içerisinde yer almış bolluk bereketin olacağı ve suyla beraber bahçede kayısının daha bol olacağı inancındayız. Kayısı yeme yarışmasına renk katmak kayısımızın çeşitlerini göstermek ve kayısının yendiğinde insan sağlığına ne kadar faydalı olduğunu göstermektir. Türkiye’de sofralık kayısının başkentiyiz ve Türkiye’nin yüzde 70’ini üretiyoruz" dedi.

Kayısı yeme yarışmasında birinci olan Mehmet Takavit, “İki gün boyunca hazırlık yaptım kayısıyı yerken önce heyecan başlıyor heyecan bittikten sonra iş gırtlağa düşüyor. İki gün boyunca hazırlandım ve başardım” dedi.

Bolluk bereketin olacağı ve suyla beraber bahçede kayısının daha bol olacağı için protokol üyeleri dilek havuzuna kayısı döktü.

İki gün sürecek festival etkinlikleri kapsamında İlk gün akşamı Şafak Korkmaz, Özgür Şahinsoy, Güliz Ayla, Mabel Matiz konser verecek. İkinci gün ise Necdet Kaya ve Atiye konser verecek. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA