Türkiye’de bir ilk | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türkiye’de bir ilk


 

Türkiye çimento sektöründe öncülük eden ÇİMSA, Türkiye’nin ilk çimento araştırma geliştirme merkezi (Ar-Ge) Formülhane’yi Mersin’deki fabrikasında açtı. 2000 yılında kurulan Ar-Ge Merkezi Formülhane, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmesiyle sektörde bir ilke imza atıldı.

SONER AYIDN

Çimsa, faaliyette bulunduğu 45 yıldır katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik farklı ürünler ile uygulamalar geliştirmek amacıyla inovasyona yatırım yapmayı ilke edinerek, çimento ve yapı sektörünün trendlerine ve dinamiklerine yön vermeyi hedefleyen çalışmalarına devam ediyor. İnovasyonu, rekabet üstünlüğü sağlamak açısından stratejik bir araç olarak benimseyen ÇİMSA geliştirdiği ürün ve hizmetlerle yaşam kalitesinin ve çevrenin iyileştirilmesine katkı sağlıyor.

“ÜLKEMİZE DEĞER KATIYORUZ”

ÇİMSA’nın Ar-Ge Merkezi Formülhane’de düzenlenen basın toplantısında şirketin sektördeki konumunu sağlayan unsurların başında Ar-Ge faaliyetlerine verilen önemin yer aldığını belirten Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “Piyasanın her aktörü, global şartlarda sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için teknolojik trendleri yakalamalı ve her zaman inovatif çözümlerin bir parçası olmalıdır. Bizler, birleştirici ve güçlü bir ürün olan çimentoya hayat veriyoruz. Bu süreçte, bir sanayici olmanın ötesine geçiyor ve ülkemize değer katıyoruz. ÇİMSA’yı rakiplerinden ayıran faktörlerin başında araştırmaya, sorgulamaya, gelişmeye, yenilenmeye ve değişmeye ayırdığımız kaynak ve yatırımlar geliyor. 2000 yılında Mersin’de kurduğumuz ve 28 Şubat 2017 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın denetimiyle tescillenen Ar-Ge Merkezimiz Formülhane’de faaliyet gösterdiğimiz pazarların talep ve beklentilerini baz alarak, en yeni ve faydalı ürünleri geliştirmek için çalışmaları sürdürüyoruz” İfadelerini kullandı.

“MÜŞTERİ ODAKLI ÜRÜN GELİŞTİRİYORUZ”

Çimsa Ar-Ge, İnovasyon ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Önder Kırca ise “Türkiye’de bir ilk olan Ar-Ge Merkezimiz Formülhane aracılığıyla gerek yurt içinde gerek yurt dışında bulunan müşterilerimize kesintisiz hizmet sağlıyoruz. Merkezimizde katma değeri yüksek, son kullanıcıda fark yaratan yeni ürün geliştirme programları, satış destek hizmetleri ve laboratuar desteğiyle beraber, çimento sektörünün gelişiminde rol oynayacak değer yaratıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz müşteri çalışmaları ile müşterilerimizden elde ettiğimiz bilgiyi yine müşteri odaklı ürünler geliştirmek ve çimento üretim prosesimizi bu doğrultuda gerçekleştirmek için kullanıyoruz. Çimsa olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye ve inovatif çözümlerle sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“60’IN ÜZERİNDE ÜLKEYE ÇİMENTO SATIYORUZ”

ÇİMSA’nın  hep ilkleri yapmaya aday olduğunu, ilk defa beyaz çimentoyu aynı hatta üretim imkânına sahip olduklarını dile getiren ÇİMSA Ar-Ge, İnovasyon ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Önder Kırca, şunları söyledi: “60’ın üzerindeki ülkeye buranın insanın ürettiği değeri taşımayı sağladık ve devam ettiriyoruz. 2000 yılında sektörde ilk defa çimento araştırma ve uygulama merkezi mantığında işlere yaklaşma kendine öncelik hale getirmiş bir kuruluş. Bunun bir parçası olduğum için ve 20 yıla yakın gibi bir süredir çalışanı olarak çok büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Ve ilk defa bu Sanayi Bakanlığı’ndan onaylı çimento sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi haline geldik. Mersin’de bölgesel olarak baktığımızda 4 kuruluşta bu var. Ama çimento sektöründe ilk onaylı olarak bizim şirketimiz ÇİMSA Sanayi ve Ticaret A.Ş sahip oldu. 2000 yıldır insanlık tarihinde, medeniyetlerin kuruluşunda temel yapı olmuş çimento aslında çok değişmedi. Bu kadar geleneksel ve konvansiyonel bir üründe biz inovasyona, farklılaşmaya talip olduk. Bunu da temelde paydaşlarımızı da bu çemberin içine alarak gerçekleştirmeye çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Aslında biz yaptığımız ürüne odaklanmıyoruz. Elbette yaptığımız iş önemlidir. Bununla alakalı uzman kadrolarımız ciddi tecrübelerimiz vardır. Ve işimizi de iyi yaparız. Ama onun ötesinde değişen teknoloji, şartlar baktığımızda bizim gibi işlerde faaliyet gösteren endüstriler dönüp müşterisi konumundaki endüstrilerin de iş yapış şeklini incelemek durumunda bulunuyorlar. Müşterilerimizle beraber değer yaratmaya, ürettiğimiz ürünlerle onların ürettiği ve onların nihai tüketicilerine ulaşıncaya kadar ki olan süreci paylaşarak bununla alakalı araştırma ve geliştirme faaliyetler, yenilikleri, müşteri ihtiyaçlarını çözüm üretmeyi önceleyerek buradaki faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA