30 yıllık hasret son buldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

30 yıllık hasret son buldu


 

Mersin’de 30 yıldır asfaltlanmayı bekleyen Erdemli’nin Kargıpınarı ile Elvanlı Mahallelerini birbirine bağlayan yol nihayet asfaltlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından kent genelinde tespiti yapılan ve ihtiyaç durumuna göre ilgili birimlere iletilen hizmetler sürüyor.

Son olarak 30 yıldır mahalle sakinlerinin umutla beklediği Erdemli’nin Kargıpınarı ile Elvanlı mahallelerini birbirine bağlayan yol, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerce asfaltlanmaya başladı.

30 yıldır çözüm bekleyen, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokarak ölümcül kazalara sebep olan yol, tamamlanan iyileştirme çalışmalarının ardından sıcak asfaltla tanıştı. İlk etapta 4,6 kilometresi asfaltlanacak yolun devamında 6 kilometresi daha asfaltlanarak günde yüzlerce aracın güvenle seyahat etmesi sağlanacak.

Ayrıca Elvanlı ile Çiftepınar arasındaki 2 kilometrelik yolun da bu program dahilinde bitirilmesi planlanırken, Mersin’in yeşillikler içinde doğaya açılan kapılarından olan Elvanlı, hak ettiği hizmetlerle tanışmış olacak.

Kargıpınarı Mahalle Muhtarı Mehmet Yıldırım, “Bu yol önceden köstebek yuvası gibiydi. Her yıl yama yapılarak onarılmaya çalışılan, araçların gitmekte zorlandığı dar ve bozuk bir yoldu. Ama şimdi eski yol kazılarak alçaltıldı ve üzerine sıcak asfalt döküldü. Çok güzel oldu. Şu anda vatandaş da çok memnun. Bizlerle belediye arasında daha kolay ulaşım ve hızlı çözüm için kurulan Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Koordinasyon Şube müdürlükleri ile de günübirlik, gece saatlerinde bile irtibat kurup sıkıntılarımızı giderebiliyoruz” dedi.

ELVANLI YAMADAN KURTULUYOR

Yıllardır yamalarla geçiştirilen yolun asfaltlanması ile Elvanlı’nın 30 yıllık özleminin son bulduğunu aktaran Elvanlı Mahalle Muhtarı Mustafa Hayta ise “En az 30 yıldır yapılmayan yolumuza sıcak asfalt döküldü. Sadece içme suyunda biraz sıkıntımız vardı ama onu da çözüyorlar. Bugüne kadar hizmet görmüyorduk ama artık hizmetlerin hepsini alıyoruz. Muhtarlık İşleri Dairesi aracılığıyla da sıkıntılarımıza daha kolay ve çabuk çözümler üretiliyor. Sağ olsunlar bilgisayarımıza, internetimize varıncaya kadar dağıttılar. Ne problemimiz olursa olsun anında cevap alabiliyoruz. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kargıpınarı Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Aslan da bu çalışmayı 30 yıldır beklediklerini belirterek, “Allah razı olsun. Daha önce bu yol eşek yolu gibi bir yoldu. Sanayi esnafı da çok memnun. Sayın başkanımızdan bizim sanayi içi yolunu da yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA