Mülteci çocukların diploma sevinci | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mülteci çocukların diploma sevinci


 

Mersin’de gönüllülerden oluşan Maya Derneği’nin Adanalıoğlu bölgesinde mülteci çocuklar ile sürdürdüğü kış okulu projesinden mezun olan çocuklar için mezuniyet töreni yapıldı. Törende doyasıya eğlenen çocukların ürettikleri eserler büyük beğeni topladı.

SONER AYDIN

Mersin’de bir süre önce gönüllülerden oluşan bir grup tarafından kurulan Maya Derneği, Adanalıoğlu bölgesinde mülteci çocuklar için düzenlediği eğitim çalışmalarına devam ediyor. Özellikle bölgede yaşayan çocukların eğitim ve sosyal hayata adapte olabilmeleri için çalışma yürüten dernek, kış okulu projesinden mezun olan çocukları ödüllendirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe mülteci çocukların yanı sıra aileleri de katıldı. Çocukların doyasıya eğlendiği etkinlik sırasında kursta eğitim gören 30 çocuk için temsili diploma töreni düzenlendi. Kurslarını başarıyla tamamlayan çocukların eserleri ve Türkçe ve Arapça söylediği şarkılar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

“BİR HAYALİMİZ VARDI ONU HAYATA GEÇİRDİK”

Tören öncesi kısa bir konuşma yapan Maya Derneği Başkanı Volkan Gültekin, bugüne kadar yaklaşık 150 mülteci çocuğa eğitim verdiklerini söyledi. Temel hedeflerinin savaştan kaçıp Mersin’e gelen çocukların sosyal hayata entegrasyonun sağlamak olduğu belirten Gültekin, “Yeni kurulan bir dernek olmamıza rağmen 3 yıllık bir hikayemiz var aslında. Hikayemiz Suriye’de ortaya çıkan savaşla başladı. Ailelerin oradaki savaştan kaçıp Adanalıoğlu bölgesine gelip yerleşmesi ile başladı. Biz o dönem kentteki dinamiklerle, aktivistlerle ve Akdeniz Belediyesi’nin destekleriyle bir yolculuğa başladık. Oradaki çocukların sosyal yaşama entegrasyonu işçin Türkçe dersleri verdik ve hobi çalışmaları başlattık. Yaklaşık 1 buçuk yıldır devam ediyor. Şimdiye 3 kur verdik ve 150’ye yakın Suriyeli çocuk bu eğitimlerden faydalanmış oldu” dedi.

“BU KENTTE YAŞAYAN HERKES MERSİNLİ”

Projede emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür eden Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise, “Biz Kent Konseyi olarak bu kentte yaşayan herkesin Mersinli olduğunu kabul ediyoruz. Birlikte yaşamayı öğrenmek ve sizinle birlikte güzel şeyler şeyler yapmak istiyoruz. Emeği geçen paydaşlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açıklamaların arından çocuklar gönüllü eğitmenlerin elinden diplomalarını aldı.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA