“Hukuk ayaklar altına alındı!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Hukuk ayaklar altına alındı!”


 

Mersin’de OHAL ve KHK’lara karşı her Cumartesi bir araya gelen kamu emekçileri, Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in gözaltına alınmasını hukuksuzluk olarak değerlendirdi. Emekçiler daha sonra, Özakça ve Gülmen’in özgürlüğü için gökyüzüne balon uçurdu.

SONER AYDIN

Mersin’de 10 aydır süren Olağanüstü Hal ve Kanun Hükümde Kararnamelere (KHK) karşı her Cumartesi bir araya gelen KESK Şubeler Platformu Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’e destek açıklaması yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform üyesi kamu emekçileri Özakça ve Gülmen’in açlık grevinde iken gözaltına alınmasının hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Platform adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak, “Onlarca kez hukuksuz şekilde yapılan gözaltlılarla direnişi kıramayan AKP bu kez tutuklamalarla hukuku ayaklar altına almıştır” dedi.

“SEMİH ÖZAKÇA VE NURİYE GÜLMEN SERBEST BIRAKILSIN”

İşlerine geri dönmek talebi ile süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in 75. günde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınıp tutuklanmasını kabul etmediklerini dile getiren Solak, söz konusu tutuklamaların hukuk dışı bir uygulama olduğunu söyledi. KESK ev Emek Demokrasi Platformu olarak KHK’larla işinden edilen üyelerinin yanında olduklarını kaydeden Solak, “Hukuku siyasal amaçlar için bir silah olarak kullanarak, OHAL’in arkasına sığınarak, tutuklamalarla, gözaltlılarla, heykellerin etrafına bariyerler kurmalarla, alan yasaklarıyla ne direnişimizi ne de haklı, meşru mücadelemizi engellemeyecektir. KESK olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın iradelerinin zor kullanarak yok sayabilecek her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyoruz. Bir kez daha onların yaşamlarına yönelik en ufak bir tehdidin sorumlusunun AKP hükümeti olacağını özellikle belirtiyoruz. Bu kapsamda üyelerimiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kamu emekçileri açıklamanın ardından üzerlerinde “İşimizi geri istiyoruz”, “OHAL ve KHK son bulsun”, “Semih Özakça ve Nuriye Gülmen serbest bırakılsın” yazılı balonlar uçurdu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA