Güney Afrika’dan sevindiren ilgi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güney Afrika’dan sevindiren ilgi


 

Geçen yıl Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi olan ve ayağının tozu ile Mersin’e gelen Pule Isaac Malefane’nin kenti bu yıl da ziyaret etmesi, ilgiyle karşılandı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar ve beraberindeki heyetle birlikte Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

 Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Malefane tarafından Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından makama geçildi.

“İLİŞKİMİZ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR”

Yaptığı konuşmada ilk olarak ziyaretten ve Büyükelçi Malefane’i Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak; Güney Afrika Cumhuriyeti ile Türkiye arasında her geçen gün güçlenen bir ilişki olduğuna dikkat çekerek, dostluk temelinde ilerleyen bu ilişkinin her düzeyde ziyaretler ve işbirlikleri ile daha da pekiştirildiğini ifade etti.

Konuşmasının devamında Türkiye ile Güney Afrika arasında gelişerek ilerleyen ekonomik ilişkilere değinen Vali Özdemir Çakacak, bu tür ziyaretler vesilesiyle iki ülke arasında var olan ekonomik ilişkilerin daha ileri noktalara taşınacağına olan inancını dile getirdi. Vali Çakacak, sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ile Mersin’in görülmesi gereken bir il olduğuna işaret ederek sürdürdüğü konuşmasında, bunların yanında her geçen gün büyüyen sanayisi, sürekli artan dış ticaret hacmi ve dünyanın hemen her köşesinde gerçekleştirdiği ekonomik işbirlikleri ile Mersin’in ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sunduğunu da belirtti.

Akdeniz’in incisi olarak nitelendirdiği Mersin’in, yüksek turizm potansiyeline sahip güzide illerimizden biri olduğuna dikkat çekerek konuşmasını noktalayan Vali Özdemir Çakacak, Büyükelçi Malefane ve beraberindeki heyetin ilimizde bulundukları süre içerisinde gerçekleştirecekleri ziyaretlerin başarılı sonuçlara vesile olması temennisinde bulundu.

GEÇEN YIL DA GELMİŞTİ

Büyükelçi Malefane ise geçtiğimiz yıl Mersin’e gerçekleştirdikleri ziyaretin, göreve geldikten sonraki ilk resmi ziyaretlerden biri olduğunu anımsatarak başladığı konuşmasında, ziyaret sırasında gerçekleştirdikleri görüşme ve temasların oldukça başarılı sonuçlarının olduğunu ifade ederek, bugün gerçekleştirecekleri ziyaret ve temaslar ile imzalayacakları protokol anlaşmaları ile birlikte elde edilen bu sonuçların daha da ileri noktalara taşınacağına olan inancını dile getirdi.

Konuşmasını Güney Afrika olarak, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gerekli adımları atacaklarını vurgulayarak sürdüren Büyükelçi Malefane, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında en önemli sektörlerden birinin turizm olduğuna dikkat çekerek, özellikle bu sektördeki ilişkileri son derece önemsediklerini ifade etti.

 Büyükelçi Malefane, Türkiye ile Güney Afrika arasında var olan ilişkilerin gelişerek devam edeceğine olan inancını dile getirdikten sonra sözlerini, gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Vali Çakacak’a teşekkür ederek sonlandırdı.

 Ziyaret, bir süre sohbet edilerek görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA