İşçi dayanışması sonuç getirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşçi dayanışması sonuç getirdi


 

Mersin Limanı’nda zam talebiyle iş bırakma eylemi yapan Özgüneş Taşımacılık işçilerine LDH Taşımacılık işçilerinin de destek vermesi sonucu hızlandırdı. Firma işçilerin zam, çocuk yardımı ve asgari geçim indirimi taleplerini kabul etti.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Limanı’nda 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü zam ve bazı taleplerin karşılanmaması üzerine iş bırakma eylemi başlatan Özgüneş Taşımacılık işçilerine dün LDH Taşımacılık İşçileri de katıldı. İş bırakma eyleminde olan işçi sayısı 200’ü geçerken polis ekipleri eylemin sürdüğü limana giderek işçilerle görüştü. Polis ekipleri bir süre bekledikten sonra işyerlerinin dışına çıktı. Diğer işçilerinde iş bırakma eylemine hazırlanması üzerine gün sonunda açıklama yapan firma yetkilileri işçilerin; konteynır başına 10 TL zam, 230 TL’lik çocuk parası ve 100 TL’lik asgari geçim indirimi taleplerini kabul etti.

Eylem süreci ile ilgili bilgi veren Ökkeş Şenkaya isimli işçi, “İş bırakma eylemimiz bir kazanım ile sonuçlandı. Zam, çocuk parası ve asgari geçim indirimi taleplerimiz kabul edildi.  İşçiler konteynır başına 10 lira zam, 230 Lira çocuk yardımı, 10 Lira’da asgari geçim indirimi hakkını kazandı. İş bırakma eylemimizi de bu kazanımlarımızın ardından sona erdirdik” açıklamasını yaptı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA