“Büyükşehir’e geçen hizmetlerde çok şikâyet var!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Büyükşehir’e geçen hizmetlerde çok şikâyet var!”


 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Büyükşehir Yasası ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna geçen sinekle mücadele, altyapı ve fosseptik gibi hizmetler konusunda çok fazla şikâyetler aldıklarını söyledi. Turgut, belediye ekiplerinin, Atakent sahil yolunun yürüyüş bandı

Silifke Belediyesi’nin, Atakent Sahili’nde başlattığı aydınlatma çalışmaları sürdürüyor. Hem sahil hem de sahilin yürüyüş ve koşu yolunda devam eden yol bakım, çevre düzenlemesi ve sahil yolu aydınlatma çalışmalarını yerinde inceleyen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, teknik personellerden bilgi aldı. Burada açıklamalarda da bulunan Başkan Turgut, Büyükşehir yasası ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna geçen “Sinekle mücadele, altyapı ve fosseptik gibi hizmetler konusunda vatandaşlardan çok fazla şikâyetler aldıklarını dile getirdi.

“SORUMLULUĞUMUZDA OLAN HER BİR YERİ TERTİP VE DÜZENE KAVUŞTURUYORUZ”

Bu çalışmanın geç kalınmış bir çalışma olduğunu belirten Turgut, “Maalesef Büyükşehir Yasasıyla birlikte birçok sorun ve sıkıntı da beraberinde geldi. Sahil yürüyüş yolu bizim sorumluluğumuzda olmasına diğer bazı kıyı kesimler Büyükşehir’in sorumluluğuna geçti. Silifke Belediyesi olarak kendi alanımızda üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Mıntıkaların temizliği, yürüyüş yolunun aydınlatılması, çevre düzenlemesi ve yolların bakımı gibi görevlerimizi en iyi şekilde yürütüyoruz” dedi.

“TATİLCİLERE GÖREV DAĞILIMINI ANLATAN BROŞÜRLER DAĞITIYORUZ”

Atakent’in, her yıl yaz mevsiminde, yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırladığını da kaydeden Turgut, “Buraya tatile gelen insanların büyük kısmı Büyükşehir Yasasını bilmiyor. Bizler de görev dağılımını anlattığımız broşürlerimizi halkımıza ulaştırmaya, onları bilgilendirmeye çalışıyoruz. En basitinden sinekle mücadele, alt yapı ve fosseptik gibi hizmetler Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Fakat halen bizlere bu konuda talepte bulunup, şikâyet eden vatandaşlarımız var. Bu yasanın oturması uzun bir zaman alacak. Fakat bütün sıkıntılara ve yasalara rağmen Silifke Belediyesi olarak görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz”

“HALKIMIZIN TALEBİ BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ BİR GÖREVDİR”

Sahil yürüyüş yolunun aydınlatma çalışmalarını da değerlendiren Başkan Turgut, şöyle konuştu: “Ekiplerimiz kendi atölyemizde kendi ürettiğimiz direklerin montaj işlemini ve alt yapı çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Sadece kış değil yaz mevsiminde, yani tatilcilerin akın ettiği aylarda bile sahil yolu karanlığa terk edilmiş durumdaydı. Yürüyüş yolunun Büyükşehir Yasası ile bize geçmesinin ardından bazı düzenlemeler getirdik. Bu alanların aydınlatılması için özverili bir çalışma yürüttük. Vatandaşlarımızın ve özellikle yerli halkımızın en büyük taleplerinden birisi buydu. Biz de halkımızın bu talebine yanıt verdik ve aydınlatma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Silifke şehir merkezinde olduğu gibi her mahallemizde bu çalışmalarımızı belirlenen bölgelerde plan dâhilinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Şehirler, mahalleler aydınlık oldukça güzeldir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA