Lösemili çocuklara umut olun | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Lösemili çocuklara umut olun


 

LÖSEV’e ait İyilik Tırı, Adana’nın ardından 300’ü aşkın lösemili çocuğa umut olmak için Mersin’e geldi.

Mehmet Nabi Batuk

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Lösemi (Kan Kanseri) hastalığına yakalanan çocuklara umut olmaya devam ediyor. "Anadolu’ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı" projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine yardımlar ulaştıran LÖSEV İyilik Tırı Adana’nın ardından bu seferde 300’ü aşkın lösemili çocuğun bulunduğu Mersin’e geldi. Yardım kampanyası kapsamında Mersin Atatürk Parkına konuşlanan LÖSEV İyilik Tırı Personeli, kampanya kapsamında Lösemili çocuklara oyuncak, kitap, giysi dağıtırken hasta ailelerine ise kumanya paketi dağıttı.

“300’Ü AŞKIN HASTA AİLESİ İÇİN İYİLİK TIRIMIZLA BİRLİKTE BURADAYIZ”

Mersin İyilik Tırı kampanyası hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan LÖSEV Aktif İletişim Birimi Sorumlusu Selin Çakıcı, kendilerine kayıtlı 300’ü aşkın lösemili çocuk ve aileleri için Mersin’e geldiklerini söyledi. Çakıcı, “Biz LÖSEV olarak her Ramazan Ayı’nda bize kayıtlı olan hasta ailelerimiz için İyilik Tırı’mıza yardım kolilerini yükleyerek koli koli mutluluk dağıtıyoruz. Kolilerimizin içinde kuru gıdalar, kırmızı et, çocuklar için oyuncak bulunuyor. Bu kolilerimizi bağışçılarımızın destekleri ile hazırlıyoruz. Mersin’de de bize kayıtlı olan 300’ü aşkın hasta ailesi için iyilik tırımızla birlikte buradayız. Buradaki ailelerimize yardım kolilerimizi dağıtıyoruz” dedi.

“BAĞIŞÇILARIMIZIN VE GÖNÜLLÜLERİMİZİN DESTEKLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Lösemili çocuklar için gerçekleştirdikleri proje ve kampanyalarda bağışçıların çok önemli bir yerinin olduğunu kaydeden Selin Çakıcı, “Biz yaptığımız tüm bu güzel işleri bağışçılarımızın destekleri ile hayata geçirebiliyoruz. Örneğin Ankara’daki LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanemizi bir tuğlada sen koy isimli bağış kampanyası ile yaptık. Hastanemiz, adeta tuğla tuğla bağışlarla örüldü. Bu anlamda küçük ya da büyük hiç fark etmez bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin destekleri bizim için çok önemlidir. Hastanemizde hala bazı sorunlarımız var. Hastanemiz 400 yatak kapasitesine sahip olmasına rağmen şuanda hastane 75 yatak kapasitesi ile çalışıyor. Ama artık hastanemizi tam kapasite çalıştırmak istiyoruz. Bu anlamda devletten ruhsat izni konusunda yardım bekliyoruz. Çünkü çok fazla lösemili çocuğumuz var ve biz her birine en iyi şartlarda tedavi imkânı sunmak istiyoruz. Hastanemizde de başarı oranı yüzde 92’ye çıkmış durumdadır” diye konuştu.

“BAĞIŞLARINIZ LÖSEV İLE HAYAT BULSUN DİYORUZ”

Son olarak Lösemi hastalığına yakalanan çocuklara destek olmak isteyen yardımsever vatandaşlara seslenen Çakıcı, “Bankalarda kurumsal bağış ekranlarımız var. Bu ekranlardan LÖSEV’i seçerek bize bağış yapabilirler. Yine 3406’ya bir gülücük koyup SMS göndererek 10 Liralık bağışlar yapabilirler. Aynı zaman losev.org.tr isimli kurumsal internet adresimizde bulunan farklı bağış yöntemlerini kullanarak bize ulaşabilirler. Tüm çalışmalarımızı bağışlarla yapıyoruz, bu yüzden en ufak bir bağışa bile ihtiyacımız var. Bağışlarınız LÖSEV ile hayat bulsun diyoruz” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA