Barış Akademisyenlerinin duruşması 14 Eylül’e ertelendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Barış Akademisyenlerinin duruşması 14 Eylül’e ertelendi


 

Mersin Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenlerinin yargılanmasına devam ediliyor.

Haber Merkezi

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mersin Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenler; Yrd. Doç. Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ile Araştırma Görevlisi Esin Gülsen hakkındaki karar duruşması, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Ancak mahkeme heyeti, yurtdışında olan bir akademisyenin dosyasındaki eksiklikler nedeniyle, bir sonraki duruşmayı 14 Eylül 2017 Perşembe gününe erteledi.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tüm imzacı barış akademisyenler hakkında, sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı da Barış Bildirisi’ne imza atan Hakan Mertcan, Selim Çakmaklı, Mustafa Şener ve Esin Gülsen hakkında 2 buçuk yıldan 17 buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Barış imzacısı akademisyenler, “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamalarıyla Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA