Teknopark’tan bir ilk daha | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Teknopark’tan bir ilk daha


 

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) ilklerine bir ilk daha ekleyerek medikal alanda faaliyet gösteren firmaların kümeleneceği Yeşil Medikal Kuluçka Merkezi’nin hayata geçmesini sağlayan adımı attı.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Mersin TEKNOPARK’a Yeşil Medikal Kuluçka Merkezi inşaat ruhsatı yazıldı.

Yeşil Medikal Kuluçka Merkezi, AR-GE ile medikal/sağlık sektöründe ülkemizin dışa bağımlığının azaltılmasını ve milli gücümüzün ortaya çıkarılması hedefliyor.

Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü’nün fenni mesulü olduğu Medikal Kuluçka Merkezi ayrıca Mersin’de ilk olma özelliği taşıyan, dünyada tanınırlığı ve kabul edilebilirliği en yüksek yeşil bina sertifikası olan “LEED” sertifikasını almayı amaçlıyor. 

Bu sertifika ile Yeşil Medikal Kuluçka Merkezi binasının; kentsel yaşam alanlarına değer kattığı, yapım aşamasında doğal çevre tahribatının en aza indirildiği, klasik binalara kıyasla enerji tasarrufu sağlanacağı, iç mekân kalitesine önem verilerek kullanıcılara konfor sağlayacağı, doğal ışık kaynaklarından mümkün olduğunca yararlanılacağı, geri dönüştürülebilir atıkların mümkün olduğunca kullanacağı ve çevre dostu olacağı belgelenmiş olacak.

İmza sürecinin tamamlanarak ruhsatın alınmasının ardından yapım ihalesine ilişkin ilan gazetede yayınlanarak açık ihale usulüne uygun olarak yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler, TEKNOPARK Yönetim Ofisi'nden ihale dosyasını temin edebilecekler. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA