Mersin’de 22 HDP’li tahliye edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 22 HDP’li tahliye edildi


 

Mersin’de 12 Aralık 2016’da HDP’ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınıp, tutuklanan 22 tutuklu çıkartıldıkları ilk mahkemede "adli kontrol" şartı ile serbest bırakıldı.

DİHABER’de yer alan habere göre Mersin'de 12 Aralık 2016 tarihinde Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan aralarında Mersin Akdeniz Belediyesi çalışanları ve HDP eski Tarsus ilçe Eşbaşkanı Zahide Kaya'nın da bulunduğu HDPlilerin yargılanmasına başladı. 22'si tutuklu toplam 29 kişi hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlaması ile açılan davanın ilk duruşması Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu 2 kadın Tarsus Cezaevinden getirilirken diğer sanıklar ise tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS ile mahkemeye katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklarda duruşma da hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşma sanıkların savunmasıyla devam etti. Tüm sanıklar yapılan operasyonun siyasi bir operasyon olduğunu, iddia edilen suçlamaların asılsız olduğunu beyan ederek, beraatlerini talep etti. Ardından söz alan sanık avukatları ise, müvekkilleri hakkında hazırlanan iddianamenin usulsüz olduğunu ve müvekkillerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunduğunu söyledi. HDP'ye yapılan operasyonların siyasi bir operasyon olduğunu dile getiren avukatlar, diğer davalarda olduğu gibi bu davada da somut delillerin bulunmadığını belirterek, tüm sanıkların tahliye edilmesini talep etti. İddia makamı ise tutuklu bulunan Muzaffer Güzeller, İbrahim Çakan, Mazlum Yılmaz, Ethem Öten'in tahliyelerini isterken geriye kalan tüm tutukluların kuvvetli suç şüphesi taşıdıkları gerekçesi ile tutukluluk hallerinin devamını istedi. İddia makamının talebini reddeden mahkeme heyeti, tüm sanıkların adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA