Mersinli yetimler doyasıya eğlendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli yetimler doyasıya eğlendi


 

Dünya Yetimler Günü vesilesiyle Mersin İHH tarafından yetim etkinliği ve iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe; Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, kurum yöneticileri, işadamları, sivil toplum temsilcileri, 300 yetim çocuk ve aileleri katıldı.  İkindi vakti başlayan programda yetim çocuklara yönelik eğlendirici etkinlikler, geleneksel oyunlar, oyun parkuru, palyaço gösterileri, el yüz boyama etkinlikleri, resim ve el işi faaliyetleri, aile katılımlı çalışmalar, spor etkinlikleri ve çeşitli aktiviteler yer aldı. Etkinlikler esnasında bütün çocuklara pamuk şeker ikramı yapıldı.

Etkinliklerin ardından program Kuranı Kerim okunmasıyla devam etti. Mersin İHH İl Başkanı Mesut Kayacı tarafından selamlama konuşması yapıldı.1 MİLYON YETİME İHH’NIN YARDIM ELİ UZANIYOR

İHH’nın Türkiye’deki ve Mersin’deki çalışmaları ile ilgili bilgi veren Mersin İHH İl Başkanı Mesut Kayacı Türkiye’de olduğu gibi yeryüzünün birçok bölgesinde faaliyet göstererek oralara insani yardım götürdüklerini belirtti. Bu çalışmalar içinde de yetimlere öncelik verdiklerini ve İHH olarak yüzlerce ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ettiklerini aktaran kayacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyüyüp kendi ayakları üzerinde durana kadar yetimlere destek oluyor, barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya he türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışıyoruz. Ailelerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyoruz. Bugün itibariyle farklı ülkelerde ve Türkiye’de 100 bine yakın yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyoruz. 5 kıtada 135 ülkede bir milyona kakın yetim çocuğa yardım ulaştırıyoruz.”

Düzenlene programa katılarak yetim çocukların sevincini ve heyecanını paylaşan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş bu anlamlı ve güzel etkinliği gerçekleştiren Mersin İHH’ya ve emeği geçenlere teşekkür etti.  

Konuşmaların ardından 300 çocuk bayramlık hediyelerini ve kendileri için özel hazırlanmış Ramazan çocuk paketlerini Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, İHH İl Başkanı Mesut Kayacı, hayırsever işadamları ve misafirlerin elinden aldılar. Ayrıca okul birincisi olan yetim çocuklar altınla ödüllendirildi.

Hediyelerin ardından yetim ve aileleri için verilen iftar yemeğine geçildi.  (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA