Silifke arıtmaya çözüm bekliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke arıtmaya çözüm bekliyor!


 

Silifke’nin yıllardır arıtma ile ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle bölge hak ettiği değeri alamazken, Mersin Büyükşehir Belediyesi devreye aldığı Atakenet Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut sorunların çözümüne katkı sağlayacağını açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke sahillerini mavi bayrak standardına ulaştırmak amacıyla kapasite artırımı ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanan Silifke Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Günlük 3 bin 600 metreküp olan mevcut kapasitesi yetmediği için MESKİ tarafından kapasitesi 6.800 m3/gün olacak şekilde ekipmanları revize edilen arıtma tesisinin açılışı ilçede sevinçle karşılandı.

Tören; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, Ülkücü İşçiler Derneği Silifke Şubesi Başkanı Metin Arayıcı, Atakent Mahalle Muhtarı Alper Doğan, meclis üyeleri ve çok sayıda Silifkelinin katılımıyla gerçekleşti.

“ATAKENT ARITMA TESİSİ, SORUNLARI ÇÖZECEK”

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kapasite artırımı yapılan Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut sorunların çözümünde büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, “MESKİ kuruluşundan bu yana tarihinde hiç görülmemiş şekilde bir yatırım atağı içerisine girdi. MESKİ 750 araçla vatandaşlarımıza hizmet üretiyor. 2017 yılında MESKİ olarak 31 adet proje ihalesi yaptık. Büyük bir kısmı ihaleye çıkılmış durumda. Arıtma tesislerimizi bir bir hayata geçiriyor, mevcut arıtma tesislerimizin kapasitesini artıyoruz. Denizlerimizi mavi bayraklı hale getirmek için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Şuan Mersin’de 8 adet ilan edilmiş turizm bölgemiz var. Bu bölgeleri ön plana çıkarmak ve yatırımların gerçekleşmesini sağlamak için bu çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz” dedi.

“ARITMA SORUNU SİLİFKE’YE DARBE VURUYOR”

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise yaptığı konuşmada Silifke’nin çok önemli bir sahil şeridine sahip olduğunu ancak Silifke genelinde yaşanan arıtma sonunu nedeniyle bölgenin değerlendirilemediğini ifade etti. Başkan Turgut konuşmasında, “Çok değerli koylarımız ve plajlarımız var. Özellikle Atakent çok önemli bir konuma sahip. Arıtma sorunu, bizim uzun yıllardır yaşadığımız bir sorun. Bugün Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artırıldı. Bunun için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız ilçelere hizmet ederken her ilçeye eşit hizmet veriyor. Hiçbir ayrım yapmıyor. Uyum içerisinde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Atakent Mahalle Muhtarı Alper Doğan ise bir teşekkür konuşması yaparak, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’ye mahallede yapılan hizmetler ve eksikliklerin tamamlanması için sarf edilen yoğun çabalarından dolayı teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek, kapasite artırımı yapılan tesis incelendi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA