“Taşeron işçiye kadroda geri sayım başladı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Taşeron işçiye kadroda geri sayım başladı”


 

Hizmet İş Sendikası Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, taşeron işçilerin kadroya alınmasında artık sona gelindiğini söyledi.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanlığı tarafından iftar yemeği verildi. Mersin’de Orkide kafede gerçekleştirilen iftar yemeğine Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri, komiteler ve delegasyonlar katıldı.

İftar yemeğinde Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün yaptığı konuşmada, “Şahsım ve üyelerim adına gösterdikleri ilgiden dolayı Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı sayın Mahmut Arslan'a, Genel Başkan Yardımcısı sayın Halil Özdemir'e, ayrıca sendikamız üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah’ım bizleri böyle güzel ortamlarda bir araya gelmemizi nasip etsin. Kadir Mevlam, iş, ev, sağlık huzuru versin. Dost görünüp düşman eli uzatanların şerrinden korusun. Ramazan-ı şeriflerinizin mübarek olmasını yüce Allah'tan diliyorum" dedi.

“TAŞERON İŞÇİYE KADRODA GERİ SAYIM BAŞLADI”

Hizmet İş Sendikası Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ise, taşeron işçilerin kadroya alınmasında artık sona gelindiğini söyledi. Özdemir, “Yaptığımız mücadelenin artık sonuna geldik. Pes etmek yok. Sonunda biz bu kadroyu alacağız. Başka çaresi yok. Öylede alacağız böylede bu kadroyu alacağız. Biz anamızın ak sütü gibi bu kadroyu hak ettik. Üzerimize düşen görevi yaptık. Özel Sözleşmeli Personel statüsü gibi ne olduğu belli olmayan oyuncak işlerden değil. Ya işçi kadrosu yada memur kadrosu istiyoruz.” diye konuştu.

“KIDEM TAZMİNATI TÜRKİYE’NİN KANAYAN YARASI”

Kıdem tazminatı konusuna da değinen Özdemir, sendika olarak herkesin kıdem tazminatı almasından yana olduklarını kaydetti. Türkiye’de 15 milyona yakın çalışanın olduğunu ancak yaklaşık 500 bin kişinin kıdem tazminatının garanti altında olduğuna dikkat çeken Özdemir şunları söyledi: “Kıdem tazminatı fona aktarılabilir ama altını doldurmak şartıyla hiç kimsenin hakları geri gitmemeli. Herkesin hak ettiğini alacak şekilde bir düzenleme yapılabilir. Bizim amacımız herkes kıdem tazminatı alabilsin. Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı 15 milyona yakın çalışan var. Bunun  1 milyon 100 bini sendikalı ve bunun da kamuda çalışan 300 bini kıdem tazminatı alabiliyor. Taşeron işçilerin de kıdem tazminatını garanti altına alarak bu sayıyı yaklaşık 500 bine çıkardık. Ama diğer taraftan hiç kimse kıdem tazminatı alamıyor. Organize sanayide çalışan binlerce kardeşimizin sendikası yok, iş güvencesi yok. 5 yıl çalışıyor iş çıkışı veriliyor. Bu ülkenin kanayan yarası kıdem tazminatı sorununu çözeceğiz, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

Program Hizmet İş Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün’ün, Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir’e Nusret Mayın Gemisi rölyefi hediye etmesiyle sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA