İpimizi çektiler! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İpimizi çektiler!


 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK); Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Akkuyu Nükleer AŞ’ye, 15 Haziran 2017’de yürürlüğe girmek üzere 49 yıl süreliğine üretim lisansı verdi.

Haber Merkezi

Mersin kamuoyunun yoğun tepkisi ve karşı çıkışına rağmen Akkuyu’da kurulmak istenen Nükleer Güç Enerji Santrali ile ilgili süreçte önemli bir aşama kaydedildi. 25 Haziran 2015 tarihinde ön lisans verilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne, EPDK tarafından 15 Haziran 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girmek üzere 49 yıl süreliğine üretim lisansı verildi.

Akkuyu NGS’nin ilk ünitesinin işletmeye giriş tarihinin; milletler arası anlaşmaya göre 2025 yılı olması planlanıyordu. Ancak şirketin; Cumhuriyetin 100’üncü Kuruluş Yıldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihine ilk ünitesini yetiştireceğini beyan ettiği öğrenildi.

Yıllık 8 bin saatlik çalışma süresiyle elektrik üretim sisteminin ana unsurlarından biri olarak sürekli ve düzenli emre amade kapasite sunma özelliği gereği baz yük santralı olarak görev yapacak olan 4 bin 800 MW kurulu gücündeki “Akkuyu Nükleer Güç Santrali”nin tamamen işletmeye alınmasından sonra, Türkiye elektrik enerjisi talebinin yaklaşık yüzde 6-7 kadarını karşılaması öngörülüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA