Akkuyu Nükleer AŞ’ye yeni genel müdür | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu Nükleer AŞ’ye yeni genel müdür


 

Türkiye’nin ilk nükleer santralini inşa edecek olan Akkuyu Nükleer AŞ’nin yeni Genel Müdürü Yuriy Galanchuk oldu. Şirketin Genel Müdür Vekili Oleg Titov da Operasyonel Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine döndü.

Haber Merkezi

Rusya Nükleer Güç Santrali (NGS) Müdürlüğü Başkanı olarak 2007'de göreve başlayan Galanchuk, 2012'de Concern Rosenergoatom AŞ bünyesinde Leningrad NGS-2 İnşaat Direktörlüğü görevine getirildi.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü olan Galanchuk, sektörde 30 yıllık iş deneyimiyle bundan önce özellikle İran ve Rusya'daki nükleer güç santrallerinin işletmeye alınması süreçlerini yönetti.

Mersin Akkuyu NGS Projesi'ne ilişkin ilk anlaşma 2010 yılında Rusya ile imzalandı. Akkuyu'da yapılacak santral 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak. Santralin 2023 yılında devreye girmesi öngörülüyor.

YURİY GALANCHUK KİMDİR?

Nükleer sektörde iş deneyimi 30 senenin üzerinde. İş hayatına 1972 yılında Omsk Makine Fabrikasında başladı. Tomsk Teknik Enstitüsü Fizik ve Enerji Tesisleri Bölümünden mezun olduktan hemen sonra Khmelnitskiy NGS İnşaat Direktörlüğü’nde göreve başladı ve reaktör bölümü kıdemli işletme mühendisi pozisyonundan başlayarak Khmelnitskiy NGS iletmeden sorumlu Teknik Müdür Yardımcısı pozisyonuna kadar muhtelif görevlerde çalıştı. 2001 -2012 yılları arasında Atomtehenergo A.Ş.’de yönetici pozisyonlarında görev yaptı. Bu esnada İran’da nükleer güç santralinin işletmeye alınması projesini ve Rusya’daki NGS’lerin işletmeye alınması sürecini yöneten departmanı yönetti. 2007 yılında Rusya NGS Müdürlüğü Başkanı olarak göreve başladı. 2012 yılında Concern Rosenergoatom A.Ş. bünyesinde Leningrad NGS-2 İnşaat Direktörü olarak atandı. Mayıs 2017 tarihinden itibaren Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü olarak göreve başladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA