“AKP milletvekilleri kıyak maaşı onayladı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKP milletvekilleri kıyak maaşı onayladı”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TBMM’de yaptığı konuşmada, AKP’nin milletvekili olan öğretim üyelerinin emekli olduklarında 2 maaş alabilmeleri için düzenleme yaptığını belirterek, kıyak maaşa tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Atıcı, yargının Cumhurbaşkanının talimatına uyarak CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu haksız bir şekilde tutukladığını belirterek, “Haksız, hukuksuz bir şekilde yargılanan ve hiç de adil olmayan bir şekilde cezaya çarptırılan milletvekilimiz şu an tutuklu fakat kardeş kanı dökmek üzere silah gönderen, Suriye'ye silah gönderen insanlar elini kolunu sallaya sallaya geziyor” dedi.

AKP’nin bir önerge ile milletvekillerine kıyak maaş getirdiğini ifade eden Atıcı, "Milletvekili olan öğretim üyeleri eğer burada işleri bittikten sonra üniversiteye geri dönerlerse bu milletvekili emeklileri hem emekli maaşlarını alacaklar hem de üniversitede çalıştıkları işin karşılığı olan maaşı alacaklar. Peki, acaba aynı konumda olan ve milletvekili olmayan öğretim üyeleri ikinci maaşı alabilecek mi? Hayır, almayacak. Yani, bugün siz bu önergeye "evet" diyen yasama organı üyeleri büyük bir adaletsizlik ve eşitsizlik yaptınız, haksızlık yaptınız ve milletvekillerine kıyak bir maaş verdiniz! dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı konuşmasının devamında, “Emekli Sandığı, BAĞ-KUR, SSK emeklilerinin maaşını yettiremediği için kamuya döndüğünde onların emekli aylığını keserken sizin emekli aylığınızın kesilmemesi hiç onurunuza dokunmaz mı? Sizin inancınızda oruç tutarken hak yemek, adaletsizlik yapmak, eşitsizlik yapmak var mı?” diye sordu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA