“Geç olmadan harekete geçin” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Geç olmadan harekete geçin”


 

Açlık grevi eylemi kritik bir aşamada olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumları kötüleşmesi üzerine basın toplantısı düzenleyen Eğitim – Sen Mersin Şubesi hükümete zaman geç olmadan harekete geçin çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen) Mersin Şubesi, İşlerine geri iade talebi ile başlattıkları açlık grevi eylemleri 100. güne giren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna dikkat çekmek için basın toplantısı düzenledi. Tutuklu bulundukları cezaevinde sürdürdükleri açlık grevi eylemi kritik bir aşamada olan Gülmen ve Özakça için Sendika binasında gerçekleştirilen basın toplantısına kentteki bazı siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi. 

“SAHİP OLDUKLARI GÜCÜN KARŞISINDA BOYUN EĞDİRMEYİ HEDEFLİYORLAR”

Sendika adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, OHAL döneminde çok fazla hukuksuz uygulama yaşandığını söyleyerek “Türkiye her geçen gün daha fazla haksızlığa, hukuksuzluğa ve zorbalığa sahne oluyor. Muhalefet partilerinin başkanları ve milletvekilleri, gazeteciler, belediye başkanları, akademisyenler, sanatçılar, öğrenciler, emekçiler, kadınlar, gençler kısaca hükümetin politikalarını eleştiren ve muhalif duruş sergileyen herkes çeşitli düzeylerde baskı tehditle karşılaşıyor. Çünkü herkesi susturmak ve sindirmek istiyorlar. Muhalif ekranların karartılması, derneklerin gazete ve dergilerin kapatılması, sosyal medyadaki eleştirel ifadelere dahi dava açarak sosyal medya hesaplarının kapatılması iktidar sahiplerinin hakikatin gücü karşısında kapıldığı korkuyu gösteriyor. Dolayısıyla sadece muktedire yakın olmayı kendinde bir vasıf olarak görenlerin konuşmasını ver mehteri şovlarıyla toplumu sığ bir ideolojik propagandayla teslim almayı arzuluyorlar. Irkçılık yaparak, dini duyguları sömürerek iktidarlarını korumak istiyorlar. Böylesi bir tabloda OHAL ve KHK’ler ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen, işsiz bırakılan yüz binin üzerinde insanı ve ailelerini açlıkla terbiye etmeyi, sahip oldukları gücün karşısında boyun eğdirmeyi hedefliyorlar” dedi.

“GÖZLERİNİZ VAR GÖRÜN, KULAKLARINIZ VAR DUYUN”

Üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işe geri iade talebiyle yaptıkları açlık grevi eyleminin çok ciddi bir aşamaya geldiğini vurgulayan Sinan Muşlu, “Onların sağlıklarının bozulmasına yaşamlarının ciddi anlamda tehdit altında olduğuna aldırmaksızın hükümet nezdinde yapılan yaşamlarının ciddi anlamda tehdit altında olduğuna aldırmaksızın hükümet nezdinde yapılan tek şey, aynı sağlıkla ve yalana dayalı propagandalarla gencecik iki insanın göz göre göre ölüme sürüklenmesi oluyor.  Üstelik her fırsatta “gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, dilleri var hakikati konuşamazlar” nidasıyla dolaşanlar, gözleri kapalı olarak gündüz dolaşmakta ve gencecik ili insanın sağlığını yitirmesi, ölüme sürüklenmesi pahasına OHAL hukuksuzluklarında ısrarcı olmakta, çözüm üretmek yerine sorunu büyütmeyi tercih etmektedir. Eğitim sen olarak hükümete yaptığımız çağrımızı yineliyoruz. Gözleriniz var görün, kulaklarınız var duyun. Üyelerimiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlık biçimde devam edebilmelerini istiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA