“Akaryakıt depoları tehlike arz ediyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Akaryakıt depoları tehlike arz ediyor”


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Haziran Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşiminde, akaryakıt depolarına dikkat çekildi.

Haber Merkezi

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 14, komisyon raporlarına ait 26 olmak üzere toplamda 40 madde görüşüldü. Tarsus ilçesi sınırlarında Yenice Doğalgaz Depolama Tesisi yapılmasına yönelik İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edilen 1/5 bin ölçekli nazım imar planı teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Yapılacak depo tesisinin bölgenin değerlendirilmesinde de ekonomik olarak katkı sağlayacağını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bunlar Tarsus bölgesinde soda sanayinin yer altı kaynakları. Daha evvel soda yapılmak üzere kullanılmış. Bunların boşalan yerleri doğalgaz deposu olarak kullanılacak. Yerin 1400 metre altındaki bu depolar değerlendirilecek. Buna benzer bir proje Tuzgölü’nün bulunduğu bölgede de yapılıyor. Mersin’de açıkta bulunan akaryakıt depolarının da böyle düzenlenmesi gerekiyor. Çalışmalar ve araştırmalar gösteriyor ki çok büyük tehlike arz ediyor. Burada özel bir firma bununla ilgili fizibilite çalışmaları yaptı, projeler hazırladı. Şimdi biz bunları imar planlarına ekliyoruz. Üzerindeki araziler yine tarım alanı olarak kullanılacak. O bölgenin bu şekilde değerlendirilmesi de o bölgeye ekonomik olarak katkı sağlayacak” dedi.

Meclis toplantısında ayrıca Toroslar ilçesinde bulunan Mersinli Ahmet Bulvarı ile 212. Cadde kesişiminde bulunan kavşağa ‘Şehit Polis Ahmet Yıldırım Kavşağı’ ismi verilmesi, yine Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi’nde bulunan 102037 sokağa ‘Şehit Polis Burak Yıldız Sokağı’ ismi verilmesi ve 208,cadde ile Akbelen Bulvarının kesiştiği kavşağa ise ‘Şehit Polis Memuru Yılmaz Bozkurt Kavşağı’ ismi verilmesi ile ilgili teklifler ilgili komisyonlara gönderildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA