CHP ve emekçilerden ‘adalet’ talebi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP ve emekçilerden ‘adalet’ talebi


 

CHP Mersin İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan adalet yürüyüşüne destek vermek için il binasında toplanarak Özgür Çocuk Parkına yürüdü. Pakta emekçiler ile buluşan partililer burada emekçiler ile birlikte ortak oturma eylemi yaptı.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün ardından sokaktan çekilmiyor. Son olarak İl binasında bir araya gelen birçok partili, buradan Özgür çocuk parkına yürüdü. Parkta, her Cumartesi OHAL döneminde yaşanan ihraçlara tepki göstermek için protesto eylemi gerçekleştiren Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ile bir araya gelen partililer, oturma eyleminin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘Adalet’ yazılı pankart, afiş ve dövizlerin açıldığı yürüyüşte sık sık ‘Herkes için adalet”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “İsyan, devrim, özgürlük”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

“ADALET GÜN GELECEK SİZLER İÇİN DE LAZIM OLACAK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet yürüyüşün sadece Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili olmadığını söyleyen CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Berberoğlu’nun tutuklanmasının bardağı taşıran son damla olduğunu kaydetti. CHP’li Özyiğit, “Bu yürüyüş toplumun vicdanıdır, sesidir. Buradan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenmek istiyorum: Bu ülkede yargıyı yandaş hale getirerek, hakimlik stajını bile yapmamış kişileri yargıç yaptınız. Adalet dağıtıcılarını siyasallaştırdınız. Bu ülkenin hukukunu, adaletini, yargısını kendinize benzeterek, adaleti mumla aranır hale getirdiniz. Demokratik bir şekilde haklarını arayan akademisyenleri, eğitimciler, gazetecileri, milletvekillerini kısacası kendinizden olmayan toplumun her kesiminden olan muhalifleri sorgusuz, sualsiz gözaltına alarak, tutuklayarak adaleti uyguladığınızı sandınız. Kuvvetler ayrılığı prensibinden ayrılıp kendi yargınızı, yürütmenizi ve yasamanızı oluşturdunuz. Bugün ayaklar altına aldığınız adalet gün gelecek sizler için de lazım olacak” dedi.

“ADALET HERKESE LAZIM”

Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan Kenan Hazar “Adalet istemek en temel hakkımızdır. Siyasi kararlara imza atan yargıçlar, hakimler yüzünden hala hapis yatan, tedavisi yapılmadığı için hayatını kaybeden, işleri ellerinden alındığı için canına kıyan onlarca masum insanlar için adalet. Adalet 101 gündür açlık grevinde olan Nuriye ve Semih için lazım. Adalet tutuksuz yargılanabilecekken, parmaklıklar ardında yatan gazeteci arkadaşlarımıza da bin selam olsun. Aynı şekilde tutuksuz yargılanabilecekken bir partinin genel başkanı olan Selahattin Demirtaş’ın nezdinde bütün milletvekilleri için de adalet lazım. Göçüklerde hayatını kaybeden maden işçilerimiz, tersanelerde ki işçilerimiz içinde adalet lazımdır. Yine bu ülkede adalet, tecavüzcüsüyle evlendirilmek zorunda bırakılan kadınlarımız, küçük yaşta okula göndermek yerine evlendirilen kız çocuklarımız için de lazımdır” dedi.

“OHAL’İN KALDIRILMASINI, KHK’LERİN İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu(KESK) adına açıklama yapan dönem sözcüsü; Tüm Bel – Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak “Bugün bir kez daha işi ekmeği ve onuru için bedenlerini açlığa yatıran Nuriye ve Semih’in çığlığına ses katmak için buradayız. Bu arkadaşlarımızın suçu nedir? Gözlerini kapayan, kulaklarını tıkayan bu işin sorumlularına sesleniyoruz. Bütün bunların sorumluları sizsiniz. Birazcık vicdanınız varsa gerekli adımları atın. Haksız ve hukuksuz bir biçimde ihraç edilen, açığa alınan bütün üyelerimizin derhal işlerine geri dönmelerini, OHAL’in kaldırılmasını, KHK’lerin iptal edilmesini istiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA