Vergi yapılandırmasında son gün 30 Haziran! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vergi yapılandırmasında son gün 30 Haziran!


 

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan halka, yapılandırma uyarısı; son başvuru tarihi 30 Haziran 2017.

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, yazılı olarak yaptığı açıklamada, 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Güngör, 7020 sayılı yeni yapılandırma kanunuyla; vatandaşların kamuya olan borç yükünün azalacağını ve borçların taksitler halinde ödenebileceğini ifade etti. Başkan Güngör, toplumun her kesimine hitap eden kanunu, vatandaşlara anlatmak, azami seviyede yararlanılmasını sağlamak amacıyla gerekli tanıtım faaliyetlerinin başlatıldığını kaydederek, şunları kaydetti: “Başkanlık olarak tüm personelimiz ile Kanunu anlatmak ve uygulamak üzere hazır bulunuyoruz. Yeni Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor. Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE oranında, yani üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Kanundan yararlanan vatandaşlarımız yıllık yüzde 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine, yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek. Borcun peşin ödenmesi halinde ayrıca indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçların 36 aya varan sürelerde ödenmesi mümkün. Yapılandırma devam ettiği sürece borcu yoktur belgesi alınabilecek, araçların fenni muayenesi yaptırılabilecek.”

 

KDV, ÖTV, GELİR, KURUMLAR VE MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ…

Vatandaşların, Yeni Yapılandırma Kanunu sayesinde geçmiş borçlarını taksitler halinde ödeyerek ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebileceklerini kaydeden Güngör,  

31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergilerin kanuna göre ödenebileceğini belirtti. Önceki yapılandırma yasası olan 6736 sayılı kanun hükümlerine göre yapılandırılmış borçların Yeni Yapılandırma Kanunu kapsamına alınmadığına da dikkati çeken Güngör, “Önceki yasa çerçevesinde borcunu yapılandıran vatandaşlarımızın, 1 Temmuz 2016–31 Mart 2017 zaman aralığında borçları oluşmuş ise bu borçları için yeni yapılandırma kanunundan yararlanabileceklerdir. Ayrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da kanun kapsamda yapılandırılabilecek. YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçları da bu Kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecek” diye konuştu.

 

BAŞVURU VE ÖDEMELER

Yeni Yapılandırma Kanunu olan 7020 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların,  30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurması gerekiyor. Bu sürenin uzatılmasına ilişkin kanunda yetki bulunmadığından, sürenin uzaması söz konusu değil. Başvurular, bizzat bağlı olunan vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığıyla da yapılabilecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA